Prima 15 tisuća kuna mirovine, a građani mu plaćaju 50 tisuća kuna sudskih troškova?!

VLADIMIR BENAC, invalid Domovinskog rata, prima mjesečno 15 tisuća kuna, no porezni obveznici svejedno će mu morati platiti gotovo 50 tisuća kuna sudskih troškova. Benac je, naime, priložio potvrdu iz koje je vidljivo da mu ovrhe svaki mjesec odnesu čak 12 tisuća kuna pa mu za život ostane tek tri tisuće kuna. Sudac Damir Romac, koji je Benca najprije obvezao na plaćanje troškova, a onda mu izašao u susret i oslobodio ga financijskog tereta, ne zna o čemu se konkretno radi. Neslužbeno doznajemo da su ovrhe zapravo sudske presude za neplaćenu alimentaciju. 

Za odvjetnike imao, a za sudske troškove nema?

Tužiteljstvo nije niti malo impresionirano ovrhama, već su žalbom zatražili da izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda izmijeni odluku suca Romca. Među ostalim, istaknuli su da je Benac u postupku koji se protiv njega vodio zbog pokušaja ubojstva susjeda Denisa Bušelića promijenio čak tri branitelja. Sve ih je sam angažirao. Najprije ga je branio Jadran Franceschi, a potom su obranu preuzeli Boris Majić i Branko Šerić. Kako je imao za branitelje, a nema za troškove, logično se pita Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Ne zna se ni kada će na služenje kazne

Benac, osuđen pravomoćno na tri godine zatvora, već je jednom izborio odgodu služenja kazne. Pao je, polomio se i završio u bolnici. Moguće je da će s tim biti još problema. Benac se i u zahtjevu za oslobađanjem troškova postupka pozvao na teško zdravstveno stanje. Lani mu je pred izbore predsjednica Vlade Jadranka Kosor uručila ključeve novog Chevroleta vrijednog 150 tisuća kuna.

Pročitajte više