Primorsko-goranska županija subvencionira kamate poduzetnicima: Imat će kredite uz kamatu od dva posto

Ilustracija: Index 

PRIMORSKO-goranska županija počinje s novim programom kreditiranja poduzetnika. Kreditni potencijal je 20 milijuna kuna, a kreditirat će se samo proizvodne djelatnosti i usluge. Najmanji iznos kredita je 100 tisuća, a najveći dva milijuna kuna.

"S tri banke smo se uspjeli dogovoriti da kamatna stopa bude šesto posto godišnje fiksno do kraja otplata kredita. Maksimalni rok otplate kredita je 10 godina, a netko može uzeti i manje. Primorsko-goranska županija subvencionira četiri posto tako da je kamata za poduzetnika dva posto u konačnici na godišnjoj razini. Vezana je samo uz euro tako da ako euro bude rastao, bit će i nešto veća rata kredita", rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poduzetništvo Berislav Tulić.

Primorsko-goranska županija će za subvenciju kamate u 10 godina trajanja kredita iz proračuna izdvojiti 4,4 milijuna kuna. Cilj projekta kreditiranja poduzetnika je omogućiti poduzetnicima adekvatno financiranje koje bi očuvalo poslovanje u vrijeme gospodarske krize i omogućili zadržavanje radnih mjesta, ali i unaprijedilo poslovanje poduzetnika.

Pročitajte više