Privremeno obustavili letove zbog sukoba u Gazi: Lufthansa i Air France opet lete u Tel Aviv

Foto: Guliver image/Getty images

VELIKA europska zrakoplovna tvrtka Lufthansa priopćila je u petak da će u subotu nastaviti letove za Tel Aviv, pošto ih je u utorak navečer bila prekinula zbog oružanog sukoba Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze, a francuski Air France najavio je da će od petka navečer obnoviti letove za Izrael.

"Na temelju zadnjih informacija i naše procjene sigurnosti na terenu, tvrtke grupacije Lufthanse nastavit će redovite letove u međunarodnu zračnu luku Ben Gurion. Veza će se obnoviti postupno počevši od subote ujutro", ističe njemačka grupacija u priopćenju.

Lufthansa ipak ističe da će za povratak u normalu trebati "nekoliko dana" iz "operativnih razloga".

Grupacija moli klijente svojih tvrtka - Lufthanse, Germanwingsa, Austrian Airlinesa te Swiss i Brussels Airlinesa - da status svog leta provjere na njihovim internetskim stranicama.

Lufthansa je u četvrtak odlučila za još 24 sata produljiti obustavu svojih letova u međunarodnu zračnu luku u Tel Avivu, usprkos preporuci Europske agencije za sigurnost zračnog prometa.

Grupacija dodaje da i dalje prati stanje u suradnji s nadležnim službama.

U četvrtak su američke kompanije Delta, United i US Airways te Air Canada najavile nastavak letova, kao i Iberia, Vueling, Alitalia, SAD, EasyJet, Turkish Airlines i Aeroflot.

I francuska zrakoplovna kompanija Air France je u petak objavila da istog dana nastavlja letjeti u Tel Aviv. Prvi let bit će u 23.00 sata po srednjoeuropskome vremenu, dodao je glasnogovornik te francuske kompanije.

Pročitajte više