Projekt BiP triptih - #stopetiketiranju

Foto: pr foto

U SKLOPU press susreta predsjednik BiP udruge predstavio je prisutnima rad i planove udruge. Posebno se osvrnuo na nadolazeći projekt BiP triptih, predstavivši program po danima kako slijede; u petak 29.5. izveo bi se performans bojanja pješačkog prijelaza u Kranjčevićevoj, te nastavilo šetnjom prema “suncu” u Bogovićevoj.

Uz aktiviste koji bi bili odjeveni u majice s puno našivenih etiketa hodali bi "poznati" koji bi prolaznicima pomagali da s aktivista skinu etikete i time podupru jednu od glavnih misli i poruka projekta "#stopetiketiranju".

U subotu 30.5. održao bi se konceptualni dramski čin u trajanju od sat vremena u kojem bi glumac izveo predstavu pomaknutih granica između publike i izvođača, a poslije bi nastavii druženje u prostoru Vinyl bara.

Nedjelja kao završni dan Projekta bila bi obilježena predstavljanjem modne kolekcije koja ima za cilj provociranje i pomicanje granica, kako na modnoj, tako i na društevnoj sceni. Sama kolekcija odjeće bila bi naslovljena kao "bezrodna", a u svojim krojevima, printevima i izvedbi potpuno lišena ustaljenih normi i upućenosti kome je namijenjena. Na press susretu je bilo istaknuto kako će u sklopu BiP triptiha biti skupljane donacije, te će se prodavati bezrodna kolekcija odjeće u svrhu potpore projekta “Ulični frižider”.

Projekt “Ulični frižider” usmjeren je na rješavanje problema društvene marginalizacije osoba u nepovoljnom socio-ekonomskom položaju, u ovom slučaju beskućnika/ca koji nisu u sustavu socijalne skrbi te koji nisu na tržištu rada kroz inovativni oblik osiguravanja trećeg/večernjeg obroka tijekom kolovoza.

Akciju su (na press susretu) podržali Aljoša Šerić i Antonija Matković iz grupe Pavel, televizijski voditelji Frano Ridjan, Martina Validžić, Lana Pavić, glumica Ana Gruica i filmski redatelj Mario Kovač. Kroz tjedan će akciju još podržati i brojne druge osobe iz javnog, društvenog i političkog života; glumica Jelena Miholjević, redateljica i glumica Senka Bulić, političarke Mirela Holy, Jadranka Kosor, pjevać Davor Gobac, voditeljice Mia Kovačić i Iva Šulentić, veleposlanici brojnih zemalja, te ostali.

Pročitajte više