Promaknuća i pohvale u Oružanim snagama: "Oluja je otvorila vrata miru u našoj domovini"

Foto: Hina

U PRIGODI 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović donio je, na prijedlog ministra obrane, odluke o promicanjima i pohvalama za sto pripadnica i pripadnika Oružanih snaga, izvijestio je Ured predsjednika.

U čin brigadira promaknuti se pukovnici Niko Jurilj, Rudolf Vučić, Ivan Galović, Emilio Turina, Vjeran Matišin, Ivan Hodak, Dražen Keser, Zoran Pećušak, Berislav Vidović i Dražen Cvitanović, a u čin kapetana bojnog broda kapetan fregate Damir Dojkić.

U čin pukovnice promaknute se bojnice Sandra Krivić i Vera Bogović, a u čin pukovnika bojnici Dejan Petrović, Mario Grgić, Mišo Kranjčić, Ivica Petrić, Dragan Andrijević, Željko Bosorić, Miroslav Bolješić, Dubravko Gašparec, Davor Kiseljak, Dražen Knezić, Ivan Damiani, Davor-Josip Babić i Toma Durdov.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom vrhovnog zapovjednika pohvaljeni su bojnici Vjekoslav Pavlović i Marijan Grđan, satnica Mirjana Lohert, satnik Mario Maslov i narednik Stevo Kos.

Josipović: Oluja je otvorila vrata konačnoj uspostavi mira u našoj Domovini i regiji

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja: "Prije devetnaest godina Hrvatska vojska i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ oslobodili su najveći dio do tada okupiranog područja Republike Hrvatske. Time su otvorili vrata konačnoj uspostavi mira u našoj Domovini i čitavoj regiji" poručio je Josipović u čestitki koju prenosimo u cijelosti.

"S ponosom i zahvalnošću mislimo na sve sudionike „Oluje“, posebno na pale hrvatske branitelje. S poštovanjem mislimo i na sve ljude kojima je rat donio stradanje i bol. Žrtve nisu bile uzaludne. Pobjedom u oslobodilačkom ratu ostvarena je težnja mnogih naraštaja hrvatskog naroda koji su se kroz povijest borili za ostvarenje nacionalne slobode i državne samostalnosti. Budimo ponosni na to povijesno postignuće! Izvjesimo zastave na naše domove i dostojanstveno i ponosno proslavimo ovaj veliki državni blagdan! I neka nam ovaj dan bude nadahnuće u našim nastojanjima da u slobodnoj državi ostvarujemo bolje i uspješnije društvo, društvo pravde i rada, ljudskih prava i sloboda, društvo solidarnosti i ravnopravnosti, u kojemu će svatko moći ostvariti dostojanstven život.

Svim hrvatskim građankama i građanima srdačno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!"

Pročitajte više