Promjena vremena u većini zemlje: Nestabilno vrijeme očekuje se i početkom tjedna

Foto: Bruno Konjević/Cropix

PRAVA promjena vremena zadesila je Hrvatsku.

Pad temperature i kiša za danas su najavljeni u većem dijelu zemlje, a jače grmljavinsko nevrijeme mjestimice na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici te sjevernoj Dalmaciji. Glavnina kiše očekuje se u sjeverozapadnim krajevima poslijepodne i navečer, doznaje se od Ankice Stojanović iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

"U Slavoniji i na dijelu srednjeg te južnog Jadrana prijepodne će biti još djelomice, mjestimice i pretežno sunčano, a poslijepodne se također očekuju promjenjiva naoblaka i lokalni pljuskovi i grmljavina. Temperatura će u kopnenom području biti većinom između 20 i 25 stupnjeva, a u većem dijelu Hrvatske najviša temperatura će biti između 20 i 26, u Dalmaciji od 25 do 29 stupnjeva", ističe Stojanović.

Promjenjivo i nestabilno vrijeme očekuje se i početkom tjedna.

"Bit će povremeno kiše i to najviše u obliku lokalnih pljuskova s grmljavinom. Izraženiji pljuskovi s grmljavinom mogući su u utorak u Dalmaciji, a u srijedu ponovno mjestimice u kopnenom području", kaže Stojanović.

Unatoč nižim temperaturama te promjenjivom i svježijem vremenu u tjednu koji je pred nama, prema najavama, do kalendarskog kraja ljeta bit će još ponešto vrlo toplih, čak i vrućih dana.

Pročitajte više