Pronađeno tijelo kod Biševa: Utvrđeno je da se radi o nestalom Anti Simonelliju

Foto: Obiteljska fotografija

FRANCUSKI nautičari našli su u akvatoriju Biševa tijelo ronioca. Doznajemo da je utvrđeno da se radi o nestalom Anti Simonelliju.

Tijelo ronioca do Visa je prebačeno policijskim plovilom, a u 11 sati trajektom za Vis iz Splita isplovila su mrtvačka kola.

Tijelo je kasnije prebačeno na splitsku patologiju radi obdukcije i prepoznavanja.

>Obustavljena višednevna potraga za nestalim roniocem Antom Simonellijem

Fatalni zaron trajao je manje od dvije minute

Na pušci koja je pronađena prije par dana jednu nautičku milju od plićine kod koje je ronio Simonelli, nalazila se kamera koja je snimila njegov posljednji zaron, koji je trajao kraće od dvije minute.

Zaronio je na dubinu od 30-ak metara, za što mu je trebalo oko jedne minute. Spazio je kirnju, ispalio hitac i pogodio je. Nakon kraćeg zadržavanja na morskom dnu, krenuo prema površini. Negdje na pola izrona, vidi se kako je Simonelli ubrzao rad peraja. Nakon par sekundi sve je bilo gotovo...  

Simonelli nastradao na manje od deset metara dubine?

Očito je došlo do nekog problema. Iskusni ronilački instruktor Petronije Tasić, koji je i sam tragao za Simonellijem nakon pronalaska puške s kamerom, Indexu je kazao kako je manje vjerojatno da se radilo o nedostatku kisika te da je moguće da je ronioc doživio srčani ili moždani udar.

S obzirom da je Simonelli zapao u probleme na manje od desetak metara dubine, pitali smo Tasića je li moguće da je na njega naletjelo nekakvo plovilo, no on kaže kako je to malo vjerojatno jer tada ne bi bilo ubrzanja prema površini.

Pročitajte više