Propast Diokoma Novog: Otvoren stečaj nad još jednom Kerumovom firmom

Foto: FAH

KAO ŠTO se i očekivalo, sudac Trgovačkog suda u Splitu Paško Bačić, otvorio je stečajni postupak nad još jednom Kerumovom firmom. Diokom Novi dobio je stečajnu upraviteljicu Anči Bašić, a ispitno ročište na kojem će se ispitati prijavljene tražbine zakazano je za 16. srpnja.

Stečaj nad Diokomom otvoren je svega dva tjedna nakon što je sudac Bačić donio rješenje o pokretanju stečaja nad hotelom Marjan i Kerumovom tvrtkom Adriatic d.d. Slična sudbina čeka još i Town, bivšu Kerum trgovinu, koja kao i Diokom Novi, nije uspjela sklopiti predstečajnu nagodbu pa je stečaj pokrenut temeljem zahtjeva Fine.

Kerumu više ne pomažu ni predstečajne nagodbe

Adriaticu, pak, nije pomogla ni predstečajna nagodba jer je 13 radnika zatražilo stečaj budući da im ni nakon sklapanja nagodbe sredinom prošle godine nisu isplaćene plaće pa je njihovo potraživanje dosegnulo gotovo tri milijuna kuna.

Pitanje je koliko će se vjerovnici naplatiti u stečajnom postupku Diokoma Novog jer firma nema nekretnine, samo veće zalihe neprodane robe. Tvrtku je vodio Kerumov šogor Petroslav Sapunar, predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. U izjavi za Index Sapunar je kazao kako su pokušali spasiti i radna mjesta i proizvodnju, no nisu uspjeli jer nisu bili dovoljno konkurentni, a imali su i problema sa plasmanom robe. U svoje doba u Diokomu Novom radilo je 860 zaposlenika. 

 

 

 

 
 
 
 

Pročitajte više