Prosvjedi u Venecueli: Oporba želi informaciju o zdravstvenom stanju predsjednika Chaveza

Foto: Agencija Anadolija
 
NEKOLIKO stotina pristalica opozicije okupilo se na prosvjedima u Caracasu tražeći informacije o predsjednikovom zdravstvenom stanju. 
 
Lideri opozicije osudili su vlasti za skrivanje podataka o zdravstvenom stanju Chaveza, te su prosvjedima poslali zahtjev da se javnost upozna o Chavezovom zdravstvenom stanju. 
 
Chavez nije viđen u javnosti od 11. prosinca prošle godine, kada je operiran na Kubi, a u tom periodu vlada je objavila samo nekoliko njegovih fotografija. 
 
Prema posljednjim informacijama predsjednik Chavez i dalje ima poteškoća s disanjem nakon povratka s Kube, gdje se liječio od raka, a ministar informacija Ernesto Villegas je rekao da Chavez ostaje na liječenju u vojnoj bolnici u Caracasu. To je bila prva službena informacija o predsjednikovom zdravlju otkako se u ponedjeljak vratio u Venezuelu. 
 
Chavez je na operaciju u Havanu otputovao 11. prosinca, a to je bila već četvrta operacija u posljednjih 18 mjeseci. Rak mu je dijagnosticiran sredinom 2011. godine, a respiratornu infekciju je dobio nakon posljednje operacije. 
 
 

 

Pročitajte više