Protiv 11 Osječana podignuta optužnica zbog dilanja sintetičkog kokaina i marihuane

Ilustracija: Shutterstock

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Osijeku je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv jedanaestero hrvatskih državljana zbog počinjenja više kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.

"Prvookrivljenici je stavljeno na teret da je od sredine 2013. pa sve do 26. ožujka 2014.; iako svjesna da je promet drogama zabranjen, suprotno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; u više navrata, uz posredništvo trećeokrivljenika, četvrtookrivljenika i desetookrivljenika neovlašteno kupovala drogu MDPV (sintetički kokain) od drugookrivljenika koji ju je nabavljao u inozemstvu, a zatim ju prodavala osobno ili putem svojih okrivljenih posrednika (1991., 1994., 1992. i 1993.). Oni su joj nakon prodaje droge krajnjim kupcima donosili novac.

Nadalje, u svome stanu je radi daljnje prodaje držala drogu marihuanu te neovlašteno posredovala u njenoj prodaji između četvrtookrivljenika i sedmookrivljenika.

Ujedno, sve okrivljenike, osim prvookrivljenice, se tereti da su tijekom 2013. i 2014. godine u Osijeku; iako svjesni da je promet drogama zabranjen; u više navrata različitim osobama prodavali drogu MDPV i marihuanu te posredovali u prodaji droge.

Optužnom vijeću Županijskog suda u Osijeku je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv prvo troje okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela te u odnosu na četvrtookrivljenika i sedmookrivljenika produljenje mjere opreza obveze redovitog javljanja određenoj osobi u nadležnoj policijskoj postaji", priopćio je DORH.

Pročitajte više