Psihoza u Banovini: Baldasaru savjetnik šalje SMS da se na poslu ostavi penzionera, on ništa ne zna?!

Foto: Hina

U SPLITSKOJ Banovini vlada potpuna psihoza! Savjetnik splitskog gradonačelnika za sport Ozren Bužančić prošlog je tjedna SMS-om poslao poruku ravnatelju Športskih objekata da na plaći još tri mjeseca zadrži direktora Pravne službe Antona Bublu, koji je, inače, u subotu napunio 65 godina i ima 40 godina radnog staža pa po svemu udovoljava za penzioniranje, a ne ostanak u Ustanovi.

Nevjerojatan preokret nakon upita novinara

Kada smo o zapošljavanju penzionera, umjesto prilike nekom mladom nezaposlenom s burze, pitali Grad Split, nevjerojatan preokret! Nema zapošljavanja, Buble ide u penziju! To nam je oko 16.30 sati potvrdio i ravnatelj Športskih objekata Tomislav Borozan, inače, HGS-ov kadar. Kada smo se oko 13 sati čuli i s njim i s Bublom, obojica su nam potvrdila da bi direktor Pravne službe trebao zadržati svoju fotelju još tri mjeseca?! 

Baldasar: Ne znam ništa, ja nikakvu suglasnost nisam dao

U Gradu Splitu nam nisu znali objasniti kako se dogodilo ovo što se dogodilo. "Ja ne znam ništa, imam svoga posla", kazao nam je Baldasar. Pitali smo ga je li pitao svog savjetnika za SMS i ostalo. "Nisam. On ima svoju odgovornost, kao što ja imam svoju", odgovorio je Baldasar. Gradonačelnika smo podsjetili kako je upravo on nedavno objavio kako će za sva zapošljavanja na gradskom proračunu, on morati dati svoju suglasnost. "Ja nikakvu suglasnost nisam dao", uporan je bio Baldasar.

Na koncu je ostalo da on o cijeloj ovoj problematici ništa ne zna, svog savjetnika koji šalje SMS-ove nije ništa pitao, ali netko je ipak trebao odlučiti da se nakon upita novinara Bubli ne da ugovor na još tri mjeseca, a to po zakonu može samo Baldasar. Onda ipak nešto zna?

Buble dok je još mislio da ostaje na poslu: Čekam novog ravnatelja da mu kažem za nezakonitosti

S Bublom smo razgovarali dok je još mislio da će ostati u Ustanovi. Pitali smo ga koji je njegov razlog za ostanak?

"U tijeku je izbor novog ravnatelja i ja ga moram upoznati sa stvarima koje su se događale u Ustanovi za vrijeme aktualnog ravnatelja i njegovog prethodnika", kazao nam je Buble, koji je bio na čelu Povjerenstva za prostore koji se daju u najam pravnim osobama. Tvrdi da je tu bilo neregularnosti i da su ravnatelji postupali na svoju ruku bez odluke Povjerenstva. Buble je istaknuo i kako je bilo zapošljavanja, mimo proračuna, što je zabranjeno. Otkrio nam je i kako je sa svime upoznao nadležne u Banovini. Spomenuo je Baldasarovog savjetnika za sport pa se da zaključiti da je upravo Bužančić poslao taj SMS o ostanku u Ustanovi osobe koja kvalificira za mirovinu. 

Borozan: Primio sam SMS

Ravnatelj Borozan oko 13 sati optužbe oko zapošljavanja i najma prostora kategorički je demantirao te naveo kako nikakvog zapošljavanja mimo procedure i zakona nije bilo. Potvrdio nam je da je dobio SMS, no nije htio reći tko ga je poslao. Opravdao je takvu žurnost kratkim rokovima za odjavu zaposlenika. Prije je bilo 8 dana, a sada 24 sata.

Borozan nam je oko 16.30 sati potvrdio da je status Antona Buble riješen i da on više ne radi u Športskim objektima.

 

 

 

 

Pročitajte više