Pukovnik Skejo i zet na sudu zbog prevare austrijskih partnera u tvrtki Alas za dom: Sve sam vratio!

Screenshot: HCSP.hr

NA SPLITSKOM Županijskom sudu danas je započelo suđenje Marku Skeji, ratnom zapovjedniku HOS-ove bojne Rafael vitez Boban i predsjedniku splitsko-dalmatinskog HČSP-a te njegovom zetu Boži Trogrliću. Optuženi su za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave. Prijavio ih je austrijski partner koji je postao većinski vlasnik u Skejinoj tvrtki Alas za dom. 

Skejo: Sve sam vratio!

Prema optužnici, Skejo je iz firme izvukao milijun, a zet, izvršni direktor za prodaju betona, pola milijuna kuna.

"Iznos je kompletno vraćen", požurio je danas Skejo izvijestiti predsjednika raspravnog vijeća suca Vladimira Živaljića.

"Sve u svoje vrijeme, imat ćete prilike sve reći", primirio je Živaljić nestrpljivog Skeju.

Podmirio dug

Skejo je inače većinu novca vratio do podizanja optužnice, a na sam dan kada se odlučivalo o njezinoj osnovanosti za suđenje, uplatio je i posljednjih 75 tisuća kuna, podmirivši tako citirani dug iz optužnice. Bilo je to dan uoči otvaranja spomenika na Splitu 3, u svibnju ove godine. Skejo je održao govor u kojem je, među ostalim rekao, da u Hrvatskoj danas vlada nepravda te je izrazio nadu u uređenije i pravednije društvo.

Sudac Živaljić raspravu je brzinski zakazao, a danas je pozvao i Skejine austrijske partnere te još par svjedoka pa se čini kako bi suđenje moglo biti vrlo brzo zaključeno.

 

Pročitajte više