Puljanin u podrumu uzgajao marihuanu, policajci pronašli i oružje

Foto: MUP

POLICIJSKI službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave istarske završili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom iz Pule te su utvrdili osnovanu sumnju da je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjaka u utorak 4. ožujka oko 15 sati ispred njegovog stana u Koparskoj ulici u Puli. Pretragom podrumskih prostorija pronašli su laboratorij za uzgoj marihuane, novac, vagu te vatreno oružje i streljivo. Policajci su pronašli 79 stabljika indijske konoplje, više paketa sušene marihuane težine oko 231 gram te više tisuća kuna.

"Osumnjičeni je tijekom prosinca 2013. godine prilagodio podrumske prostorije stana za uzgoj indijske konoplje tako da je uklonio dio betonske ploče kako bi visinu podruma prilagodio rastu biljaka, a ulaz u podrum osigurao je kroz jednu od soba u stanu, prosijecanjem druge betonske ploče. U svrhu uspješnog uzgoja, u podrumske prostorije je doveo električnu energiju, kojom je osigurao potrebnu svjetlost biljkama, dok je improviziranim cijevima i ventilatorima osigurao izmjenu zraka, a potrebnu količinu vode za uzgoj biljaka dopremao je izvana", stoji u priopćenju PU istarske.

U stanu je pronađeno i oružje: automatska puška sa spremnikom, 106 komada streljiva, 135 grama baruta te vježbovni detonator i vježbovna bomba.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici utvrdili su sumnju da je 23-godišnjak posadio i uzgajao indijsku konoplju, koju je potom pakirao u manja pakovanja i prodavao na području Pule i okolice. Prema procijeni, vrijednost zaplijenjene droge na tržištu bi iznosila oko 30 tisuće kuna, no radom policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave istarske, spriječen je njen dolazak do konzumenata.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 23-godišnjak je uz kaznenu prijavu, jučer u poslijepodnevnim satima, predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske", stoji u priopćenju.

Pročitajte više