Putnici iz autobusa koji je sletio s ceste u Italiji stigli kući: "Svima nam je u mislima poginuli mladić"

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

DVIJE žene koje su bile u autobusu hrvatske turističke agencije Alga Travel, koji je jučer sletio s ceste u Italiji, u teškom su stanju.

Kako je objavio RTL, jednoj od stradalih žena prijeti amputacija šake, dok se drugoj zakompliciralo stanje s ozlijeđenom nogom. Podsjećamo, u nesreći je smrtno stradao 27-godišnji Matijas Grbavac, a 14 osoba je ozlijeđeno. Iako su se pojavile informacije da su u talijanskoj policiji potvrdili da je protiv vozača podignuta optužnica, za Hinu je te informacije demantirala generalna konzulica u Milanu Iva Pavić.

Policija sumnja da je vozač zaspao tijekom vožnje, a istraga o okolnostima nesreće je još uvijek u tijeku.

Istraga u tijeku, vozač zasad nije optužen

Talijanska policija još uvijek istražuje sve okolnosti nesreće hrvatskog autobusa u noći na četvrtak na putu iz Zagreba u Rim, a vozač zasad nije optužen jer je istraga još u preliminarnoj fazi, kazala je u petak za Hinu generalna konzulica u Milanu Iva Pavić.

"Još je u tijeku istraga", kazala je Pavić upitana o tome koji je trenutni status vozača autobusa za kojeg su neki mediji napisali, pozivajući se na talijansku policiju, da je optužen za ubojstvo iz nehaja.


"To nije točno. Još traje preliminarna faza utvrđivanja okolnosti i činjenica", kazala je Pavić.

Vlasnik prijevozničke tvrtke Darko Tours u čijem je vlasništvu autobus koji je doživio nesreću rekao je također da je vozač i dalje u Italiji na ispitivanju. "On je na ispitivanju. Drugo ne znamo ništa", rekao je za Hinu Darko Štih.

Tomislav Mijić, vlasnik putničke agencije Alga Travel, ponovio je za da su dva zamjenska autobusa s putnicima jutros iz Bologne krenula za Zagreb, gdje se očekuju predvečer. On je ujutro posjetio dvije teže ozlijeđene putnice u bolnici, za koje je kazao da su stabilno i da im se stanje poboljšava.

Autobus Alga Travela iz Zagreba, u kojemu je bilo 76 osoba, bio je na putu iz Zagreba prema Rimu kada je sletio s ceste i prevrnuo se u noći na četvrtak oko 03,15 sati na 30 kilometara od Bologne prema Ferrari.

Hrvatski državljanin M.G., rođen 1987., smrtno je stradao u toj nesreći.

U Rijeku stigla skupina putnika iz prevrnutog autobusa

Popodne je u Rijeku stigla skupina putnika iz hrvatskog autobusa, koji je u subotu sletio s autoceste u Italiji pri čemu je poginuo jedan hrvatski državljanin, dvije su osobe teže, a 73 lakše ozlijeđene.

Dio putnika iskrcao se u Rijeci oko 14,30 sati, dok su ostali nastavili put prema Zagrebu.

Neki od riječkih putnika izjavili su da ne znaju što se dogodilo u trenutku nesreće, ističući kako su sretni što su živi i kod kuće te da žale zbog pogibije mladića iz autobusa.

"Sve je dobro, živi smo, hvala Bogu. Poginuo je mladić koji je bio s nama na putu, to nam je svima u glavi. Bilo bi nam lakše da nije bilo te strašne tragedije. Moguće da se nesreća dogodila jer je vozač zaspao", kazao je jedan od putnika.

Pohvalili su talijansko bolničko osoblje koje im je pružalo pomoć, naglasivši kako je hitna pomoć brzo stigla na mjesto nesreće te da im je, nakon što su ustvrdili da su previše iscrpljeni za putovanje, bio osiguran smještaj prije povratka u Hrvatsku.

 

Pročitajte više