Radnicima Finvesta stiglo deset zaostalih plaća, država odmah uzela 40 posto

Screenshot: HRT

RADNICI Finvesta su zbog nepoznavanja poreznih zakona i zahtjeva za isplatu deset zaostalih plaća u jednom obroku ostali bez 40 posto dohotka koje je uzela Porezna uprava.

Kako javlja HRT
, američki investitor je jutros uplatio 8,5 milijuna kuna za deset plaća. I to u jednoj rati, jer radnici nisu željeli pristati na njih nekoliko.

"Treba ljudima objasniti kakva je porezna politika, kad se jednom uplati 12 plaća naravno da je stopa poreza viša, tu se ne radi o investitoru, već o državnoj poreznoj politici," komentirao je član nadzornog odbora Finvesta Zvonimir Tudorić.

U sindikatu su pak ogorčeni, kako kažu, država nije bila u stanju spriječiti desetomjesečno kašnjenje plaća, a sada je "nemilosrdna" u naplati poreza.

"Država koja nije ništa napravila za svoje interese, sada se iživljava na radnicima koji inače imaju minimalnu plaću. Radnik koji ima mjesečnu plaću od 2,300-2,400 kuna danas je platio 10,000 kuna poreza," rekao je predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

Radnicima neupoznatima s poreznom politikom ne preostaje drugo nego pričekati godinu dana kad će im država kroz povrat poreza vratiti dio dohotka.

Prema riječima vlasnika, isključivo profitabilna proizvodnja u Finvestu počinje u ponedjeljak.

Pročitajte više