Radoš i Vučić HNS-ovi kandidati na zajedničkoj listi za Europski parlament

Foto: European Union

SREDIŠNJI odbor HNS-a na današnjoj sjednici prihvatio je prijedlog Predsjedništva HNS-a da HNS-ovi kandidati na zajedničkoj koalicijskoj listi SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a za izbore za Europski parlament budu Jozo Radoš i Marin Vučić.

Prva potpredsjednica Vlade, ministrica vanjskih i europskih poslova i predsjednica HNS-a Vesna Pusić poručila je kako će HNS biti iznimno aktivan u kampanji za europske izbore, a HNS-ovi kandidati predstavili su se članovima Središnjeg odbora.

Predsjednik HNS-ovog Kluba zastupnika u Saboru Jozo Radoš poručio je da kao bivši promatrač u Europskom parlamentu ima dobar uvid u ono što se tamo događa. "Hrvatska politika za mene je još uvijek izazov, a europska sa svojom važnošću osobiti izazov", rekao je Radoš, priopćili su iz stranke.

Drugi HNS-ov kandidat Marin Vučić dolazi iz Varaždinske županije i ravnatelj je Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. U svom obraćanju poručio je kako će se držati tema koje su mu bliske - obrazovanje, socijalna politika, problemi osoba s poteškoćama, ali i regionalni razvoj.

HNS se nalazi pred prvima u nizu izbora, istaknula je predsjednica HNS-a, poručivši kako na aktualnoj vladajućoj koaliciji leži odgovornost prema zemlji da realizira zacrtane ciljeve. Izvijestila je o nedavnom sastanku koalicijskih partnera na kojem su, osim dogovora o zajedničkom izlasku na europske izbore, partneri prošli i listu zajedničkih projekata na kojima bi se do kraja mandata trebali vidjeti ozbiljni pomaci i rezultati.

Sa sjednice Središnjeg odbora HNS-a upućen je i apel gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića županima, gradonačelnicima i načelnicima za pomoć poplavljenim područjima Petrinje. Predsjednik Središnjeg odbora i župan Varaždinske županije Predrag Štromar najavio je kako će njegova županija izdvojiti 5000 kuna, a na isto je pozvao i ostale koji su u mogućnosti.

"Prva ću uplatiti na ovaj račun, preporučujem svima koji mogu neka pomognu", rekla je predsjednica HNS-a najavljujući i mogućnost kandidiranja šteta od poplava, baš poput nedavnih u Gorskom kotaru, za sredstva iz Fonda solidarnosti EU.

Pročitajte više