Radovi još nisu gotovi: Produljen rok za otvorenje Francuskog paviljona u Zagrebu

Foto: SC Zagreb

IAKO je rok za otvorenje Francuskog paviljona bio 15. listopada, čini se kako će se na to morati pričekati još najmanje dva tjedna.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima i sanacijskim upraviteljem Studentskog centra, obišao je jutros završne radove na Francuskom paviljonu. "Hoće li se ovaj mjesec otvorit, to pitajte Miljavca i sanacijskog upravitelja. Mislim da sinergija zajedništva dolaskom sanacijskog upravitelja, kada smo krenuli zajedno, dali si ruku, zamah da radimo zajedno i da se nastavi ta sinergija, sve je to rezultiralo tim da ćemo do konca listopada otvoriti Francuski paviljon. Nije bitno sad tjedan dana gore ili dole, nego je bitno da to bude kako Bog zapovijeda, vidite da je sve u redu", rekao je Bandić.

O samoj namjeni Francuskog paviljona već se dugo priča, gradonačelnikov prijedlog bio je i ostao da to bude Muzej tolerancije. "To će biti multisadržajni prostor u kojem će se organizirati određene kulturne manifestacije značajne za ovaj grad i ovu zemlju. Francuski paviljon ima svoju memoriju, i sadržaj ćemo odrediti zajedno sa Studentskim centrom i Sveučilištem".

Sanacijski upravitelj Studentskog centra Pejo Pavlović zadovoljan je kako radovi napreduju. "Ne samo da je Francuski paviljon obnovljen i izgleda fenomenalno i prekrasno, nego se uz pomoć grada uredio i okoliš. Vidjeli ste novi parking, vidjeli ste novu ogradu, novu hortikulturu, rasvjetu. Mi smo sa svoje strane dodali uređenje ovih fasada, i u principu ovaj cijeli dio grada će za dva tjedna dobiti jednu novu sliku, novu vizuru".

Ukupni troškovi rekonstrukcije paviljona i okoliša oko njega time se penju na oko 2 milijuna eura. Pavlović je kazao kako se radovi nakon dovršetka Francuskog paviljona nastavljaju kako bi sve bilo spremno za Univerzijadu 2016. godine. Priprema se uređenje domova Stjepan Radić i Cvjetno, a grad radi i na uređenju Doma sportova.

Pročitajte više