Ratni invalid, njegova bolesna supruga i četvero male djece izbačeni iz stana tri dana prije Božića!

Foto: The EU Times (Ilustracija)

ZDRAVKO RADOVIĆ, njegova supruga Zvjezdana i njihovo četvero malodobne djece Božić neće dočekati u toplom obiteljskom domu. Dva dana uoči Božića izbačeni su iz podstanarskog stana u zagrebačkoj četvrti Gornje Vrapče.

> Obitelji Radović zagrebačka Gradska uprava platit će šestomjesečni najam stana

Stanarinu nisu uspjeli platiti na vrijeme, a vlasnik stana nije ih mogao pričekati još nekoliko dana. Njihova situacija utoliko je gora jer je Zdravko invalid domovinskog rata koji boluje od PTSP-a, a Zvjezdana se bori s dijabetesom i rakom pluća. Zbog teške zdravstvene situacije nedavno je mjesec dana provela u komi.

Nakon što su izbačeni iz podstanarskog stana, pomoć su pokušali potražiti od raznih braniteljskih udruga, ali bez prevelikog uspjeha. Javili su se na kraju i Grozdani Butković, bivšoj tajnici Udruge obitelji branitelja oboljelih od PTSP-a.

Gdje je sad Crkva?

Grozdana je odavno podnijela ostavku na svoju funkciju u toj udruzi, ali ipak se nesebično ponudila da im pomogne. Čak ih je privremeno i primila u svoj dom. Uz pomoć Bojana Glavaševića, šefa kabineta ministra branitelja Predraga Matića, uspjeli su pronaći privremeni smještaj, u kući u Zaprešiću. Ali samo do petka.


"Svugdje su pokušavali, pokušavamo i dalje naći barem neki podstanarski stan. Obratili smo se i Gradskom uredu za branitelje u Đorđićevoj, koji je nadležan za stambeno zbrinjavanje branitelja, ali tamo ih nitko ne može primiti prije četvrtka. Probali su i preko Crkve, obratili su se Caritasu, ali bez ikakvog uspjeha", kaže nam Grozdana Butković.

"Sramota je da im nitko ne može pomoći"

Dan uoči Božića obitelj Radović tako će provesti u preseljenju. Udruga koja im je osigurala privremeni smještaj poslala je kombi da preuzme njihove stvari iz bivšeg stana u Gornjem Vrapču i pomogne im u preseljenju u Zaprešić. Nadaju se da će do kraja tjedna uspjeti pronaći nekakvo trajnije rješenje. 

"Oboje su teško bolesni, pogotovo gospođa Zvjezdana. Sramota je da njima nitko ne može pronaći nikakav smještaj", ogorčena je Grozdana Butković, koja je obitelji Radović zbog toga i savjetovala da sa svojim slučajem izađu u medije, u nadi da će se javiti netko tko je ipak spreman pomoći.

Ukoliko želite pomoći obitelji Radović, možete im se javiti na broj mobitela 095/5400-996.

Pročitajte više