Reagiranje Ministarstva kulture: Ništa ne skrivamo, mijenjali smo samo dva članka

Foto: Davor Pongračić (Cropix)

MINISTARSTVO kulture reagiralo je na članak "HNS-ovci to vole tajno: "Sramotna odluka" ministarstva Andree Zlatar". Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti. 

Ministarstvo kulture predložilo je Pravilnik o dopunama Pravilnika o izboru utvrđivanju javnih potreba u kulturi kako bi se osiguralo pravno utemeljenje za transparentnu provedbu raspodjele proračunskih i neproračuskih sredstava koje Ministarstvo kulture dodjeljuje korisnicima.

Svakodnevno se izmjenjuju potrebe i šire područja za koje su nam potrebna jednokratna stručna Povjerenstva, a kako bi se sredstva transparentno usmjerila korisnicima. Stoga je bilo je nužno nadopuniti dva članka spomenutog Pravilnika za što smo procijenili da je osam dana javne rasprave, čak i ako zahvaćaju tri neradna dana, dovoljni.

Odbacujemo stoga svaku insinuaciju da je riječ  o bilo kakvom prikrivanju jer nadopuna dva članka je pravovremeno objavljena na stranicama Ministarstva kulture, kao što je i svima zainteresiranima osam dana dovoljno za uključivanje u javnu raspravu.

Pročitajte više