Rene Valčić: Povezivanje rada Uprave HŽ-a u razdoblju od 2000. do 2003. s današnjim vremenom nema nikakve logike

Foto: Arhiva

RENE VALČIĆ, član Uprave HŽ Infrastrukture, reagirao je na tekst koji je na Indexu objavljen pod naslovom "Kolaps HŽ-a? Za 2012. godinu predviđaju se gubici od oko 340 milijuna kuna". Reagiranje prenosimo u cijelosti:

"Navode i tvrdnje, navodno istraživačkog, novinara Gordana Malića, objavljene na portalu Index.hr 27. ožujka 2013. pod naslovom 'Kolaps HŽ-a? Za 2012. godinu predviđaju se gubici od oko 340 milijuna kuna!' koje se odnose na moje ime, odbacujem kao neistinite, zlonamjerne i tendenciozne, cilj kojih je očito destabiliziranje tvrtki iz bivšeg sustava HŽ Holdinga.

Povezivanje rezultata rada Uprave HŽ-a koja je taj sustav vodila od 2000. do 2003. godine sa današnjim vremenom potpuno je promašeno i nema nikakve logike. Ako se već spominjala moja uloga u poslovnom rezultatu tadašnje Uprave onda je novinar mogao bar upitati za razloge koji su doveli do tog poslovnog rezultata, na što bi mu bilo i odgovoreno. Ali u tom slučaju ne bi bilo razloga za ovakav tekst, pa je svakomu jasno zašto to pitanje nije ni postavljeno.

Ovakvo nekorektno i neobjektivno kalkuliranje sa podacima koji uopće nisu usporedivi i postavljanje pitanja 'Dok se dio javnosti pita hoće li nakon objavljivanja financijskih izvještaja za 2012. i oni biti smijenjeni, pravo pitanje je kako su uopće izabrani na čelo državnih poduzeća', odbacujem u potpunosti kao grub napad na moj osobni i poslovni ugled.

Stoga zahtijevam da objavite ovo reagiranje na vašem portalu.

S poštovanjem,

Član Uprave HŽ Infrastrukture
mr.sc. Rene Valčić, dipl.oec."

Pročitajte više