Rockwool nakon sedam godina dobio uporabnu dozvolu: "To je sigurnost za 400 radnika"

TVORNICA kamene vune Rockwool jučer je od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobila uporabnu dozvolu, a nakon što je krajem ožujka uspješno prošla tehnički pregled.

"Prije svega, ta dozvola znači sigurnost rada, poslovanja i planiranja, a svakome investitoru koji uloži preko 100 milijuna to je na prvom mjestu. Nadalje, ta sigurnost za naših 400 radnika znači jako puno. Ovom dozvolom su njihova radna mjesta osigurana, više nisu upitna, a to je nešto što oni do sada nisu osjećali. Treće, ta dozvola potvrđuje da mi radimo po hrvatskim zakonima i propisima i da poštujemo vrlo visoke standarde zaštite ljudskog zdravlja i okoliša", rekla je glasnogovornica Rockwoola Anđelka Toto Ormuž i dodala kako im dobivanje uporabne dozvole donosi i pozitivan imidž među poslovnim parterima, u lokalnoj zajednici i cijeloj hrvatskoj javnosti.

"Jučer je bio vrlo veliki dan za Rockwool u Hrvatskoj i cijelom svijetu i sada svi osjećamo jedno veliko olakšanje", izjavila je Ormuž. Podsjetimo da je izgradnja tvornice u Pićanskom lugu započela prije sedam godina, a Rockwool grupa je u ovu greenfield investiciju uložila više od 100 milijuna eura. Uporabnu dozvolu Rockwool nije mogao ranije ishodovati jer nije bila izgrađena pristupna cesta dužine 400 metara, a što je bila ugovorna obaveza općine Pićan, koju ona nije ispoštovala.

Tek nakon što se u rješavanje tog problema uključila hrvatska Vlada, cesta je izgrađena krajem prošle godine, čime je bila uklonjena i posljednja birokratska prepreka za dobivanje uporabne dozvole.

Pročitajte više