Rojs nadahnuo Kajina: "Istra ne može biti kao Hrvatska po principu ´tko je jamio, jamio´"

SABORSKI zastupnik IDS-a Damir Kajin danas je napao tvrtku Gavrilović da je izvela "neprijateljsko preuzimanje" Purisa sa nepoštenim namjerama.

Kazao je da je u Purisu 2001., kada je u tvrtku "ušao" Valter Wolf bilo 700 zaposlenika, a 2009. godine kod Gavrilovićevog preuzimanja je imao 500 radnika. Danas Puris ulazi u stečaj s tek 305 zaposlenih.

"Hypo banka nije svetica, ali ovdje je najmanje kriva"

"Gavrilović preuzima Puris za 1 kunu uz kredit od 14,4 milijuna eura. Ta je obaveza do danas ostala neizvršena", rekao je Kajin i dodao da su kreditom od 3 milijuna eura pokrivena sredstva koja su uložena u računalni sustav, piše istarski.hr. Kajin kaže i da je nekoliko stotina tisuća kuna uloženo u "gluposti" kao što je heliodrom za helikoptere u Svetom Petru u Šumi.


"2009. godine Gavrilović ukida Purisovu trgovinu i sve trgovine preuzima Diona, a 2012. prenijeta je prerada u Petrinju i tu počinje krah Purisa", kazao je istarski zastupnik. "Hypo banka nije svetica, dapače, u Hrvatskoj je, a i u zemljama okruženja napravila pravi 'dar-mar', ali u ovom slučaju banka je najmanje kriva", rekao je Kajin na konferenciji u Pazinu i dodao kako je u ovom slučaju banka kriva samo zato što je krivoj firmi ustupila Puris.

Puris je istarski "problem broj 1"

Zadnju plaću su radnici Purisa dobili za lipanj, a Kajin smatra da bez uključivanja Vlade u taj slučaj će to biti kraj za tvrtku. smatra da netko mora odgovarati za Puris koji je "istarski problem broj 1". "Istra ne može biti kao Hrvatska po principu 'tko je jamio, jamio je'", kaže Kajin citirajući nekad saborskog zastupnika Ljubu Ćesića Rojsa.

Kajin traži da odgovaraju i oni iz IDS-a koji su sudjelovali u propasti Purisa, jer ovo "ne može ovo proći kao drugdje u Hrvatskoj".

Pročitajte više