SDP otkazao reklame, HDZ skupove pa se "izreklamirali besplatno"

Foto: Hina

ZAPAMTITE broj 20. jer stranke s liste broj 20, kako su naglasile u svom priopćenju (da slučajeno ne zaboravite o kojoj se listi radi kad dobijete listić na euro izborima) objavljenom na službenim stranicama donijele su odluku o prekidu marketinških aktivnosti, vezanih uz promociju kandidata u medijima, u zadnjem tjednu izborne kampanje za Europski parlament. Radi se o koaliciji SDP, HNS, IDS i HSU.

Iako se više neće reklamirati, u posljednjoj su "reklami" istaknuli kako će iznos namijenjen promotivnim aktivnostima i to 450.000 HRK proslijediti u fond za pomoć poplavljenim područjima Republike Hrvatske.  Dakle, samo u zadnjem tjednu potrošili bi skoro pola milijuna kuna.



"Ujedno pozivamo sve članove stranaka zastupljenih na listi broj 20 za Europski parlament da pomognu, na bilo koji način (roba, hrana, voda, financijska sredstva…) onima kojima je pomoć sada najpotrebnija.", poručila je lista broj 20.

Nekoliko sati nakon njihove objave, stiže priopćenje HDZ-a koji se potrudio otkazati nešto drugo da ih opet ne prozovu plagijatorima.

"Nakon što je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas obišao područja pogođena poplavama, HDZ je odlučio otkazati svih pet završnih predizbornih skupova HDZ-a koji su se trebali održati u Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Splitu i Zagrebu. Novac predviđen za pokrivanje troškova tih skupova bit će uplaćen kao pomoć stradalim područjima.", kažu iz HDZ-a ne navodeći o kojem se iznosu radi što je možda i dobro da se ne bismo šokirali.

"Članice i članovi Mladeži HDZ-a, Zajednice žena "Katarina Zrinski" i Zajednice branitelja "Gojko Šušak" stavit će se na raspolaganje stožerima za zaštitu i spašavanje te pomagati u obrani od poplava i saniranju njihovih posljedica.", poručili su na kraju iz HDZ-a.

Pročitajte više