SDP-ovac koji je prijetio poduzetnicima prijateljstvom s Borisom Lalovcem, postao šef Porezne uprave

Foto: Dubrovački dnevnik

"JOSIP LOZANČIĆ razriješen je dužnosti privremenog ravnatelja Porezne uprave u Ministarstvu financija, a novim ravnateljem, temeljem provedenog javnog natječaja, imenovan je Boris Šuvak", stoji u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade. Nevjerojatno je da iako je danas održana konferencija za novinare na kojoj su bili premijer Zoran Milanović i ministar financija Boris Lalovac nije spomenuto kako Hrvatska ima novog šefa Porezne uprave.

Dio odgovora možda se i krije u dobrom prijateljstvu između Šuvaka i Lalovca s obzirom da je Šuvak bio predsjednik Nadzornog odbora HTP Orebić, a odlaskom u Poreznu upravu Dubrovnik umjesto njega u NO zasjeo je otac Borisa Lalovca, Obrad.

Index je pisao kako je Šuvak kao šef Porezne uprave u Dubrovniku prijetio poduzetnicima kaznama i dobrim prijateljstvom s Lalovcem.

"Slušaj me sad! Moj prijatelj Boris (Lalovac, zamjenik ministra financija op.a) stoji iza mene i mojih postupaka. Ja ću poduzeti odgovarajuće mjere protiv njega. Garantiram ti da ću poduzeti sve mjere da ga naučim pameti", dio je audio snimke koju nam je dostavio Joško Đeldum iz Orebića prema kojoj je nedvojbeno da se šef dubrovačke Porezne uprave Boris Šuvak predstavlja kao čovjek koji ima zaštitu zamjenika ministra financija Lalovca te otvoreno prijeti ljudima svojim ovlastima. Snimku kao i članak objavili smo 15. srpnja prošle godine.

Šuvak je do sada bio šef Porezne uprave u Dubrovniku, a prije toga bio je u HTP Orebić. Obnašao je dužnost tajnika SDP-a Orebić. 

Pročitajte više