SDP-ove bakanalije: Splićani, samo da znate, ministru Hajdašu i sviti platili ste ručak od 10 tisuća kuna!

Foto: Hina

MINISTAR prometa Siniša Hajdaš Dončić u Splitu je danas predstavio novi Zakon o pomorskom dobru. Zakon je jedan od važnijih, naglasio je Hajdaš Dončić. Valjda zbog te silne važnosti novog Zakona, društvo iz Banovine povelo je visokog gosta i troje njegovih suradnika na ručak u obližnji restoran Zrno soli u ACI marini.

Za dva sata ručka SDP-ovci na račun Splićana potrošili gotovo 10 tisuća kuna!

Restoran je vrhunski, tik do mora, pa su gradonačelnik Ivo Baldasar i njegov dogradonačelnik iz redova HNS-a Goran Kovačević visokog gosta i delegaciju iz Zagreba počastili morskim plodovima, oboritom ribom i finim vinom. Ručak je potrajao otprilike dva sata, a račun za 15 uzvanika došao je gotovo pa nevjerojatnih 9.600 kuna! Častio je Baldasar iz gradskog proračuna. Navodno će se Hajdaš Dončić revanširati drugom prilikom. 

Skoro pa deset tisuća kuna za jelo i piće i konzumaciju od dva sata za splitske gradske oce, ministra i suradnike zvuči zastrašujuće. Deset tisuća kuna dvije su prosječne hrvatske plaće, a to je po prilici i plaća kirurga splitske bolnice s prekovremenim radom. Koliko za deset tisuća kuna i dva sata jela i pića probranog društva mora raditi većina hrvatskog radništva s onim mizernim, minimalnim plaćama? Tri, četiri mjeseca. 

Baldasar nezaposlenima 300 kuna, a za ručak s ministrom gotovo 100 eura po glavi!

Ručak po glavi stajao je zamalo cijelih 100 eura ili gotovo 700 kuna. Tristo kuna će Grad Split podijeliti nezaposlenima koji će pomoć sigurno nastojati rastegnuti maksimalno. Za stolom u Zrnu soli taj iznos bi im dostajao za niti sat vremena u društvu Hajdaša Dončića, Baldasara, Kovačevića i ostatka ekipe.

Za Banovinu sendviči, a za SDP i HNS oborita riba i probrana vina

Ovakav raskošan meni u potpunoj je suprotnosti s javnim predstavljanjem gradonačelnika Ive Baldasara, koji je po ulasku u Banovini govorio da će zatvoriti špinu i maksimalno srezati troškove. Čak je svoj gradske vijećnike isprva terorizirao sa sendvičima umjesto normalnog ručka koji bi se servirao u pauzama maratonskih sjednica. Sendviči umisto "obida", bila je Baldasarova deviza, ali to je zapravo samo bila krinka. Prije će biti da je kresanje troškova za reprezentaciju napravljen jer se u Banovini ručak služi i za SDP i HNS, ali i za oporbu.

Kad su samo složna braća na okupu, onda se umjesto kruva i salame služe škarpine i zubaci, a umjesto soka i mineralne bira Plavac i Pošip.

U restoran je svratio i Tomislav Debeljak, ali navodno nije bio na ručku.

Nema besplatnog ručka?

Sada kada znamo kako se na naš račun dobro goste splitski političari i ministri, čak i ona rado korištena fraza Miltona Friedmana kako besplatnog ručka nema, ima sasvim novi smisao. Mislite da ste platili onoliko koliko ste pojeli i popili? Kako se varate...

 

 

 

Pročitajte više