SDP-ovi ministri nemaju mišljenje o istupima Petrović Jakovine: "Pitajte nju!"

Foto: FAH

JE LI Sandra Petrović Jakovina istupila u svoje ime dovodeći u pitanje rezultate predsjedničkih izbora, hoće li za nju biti sankcija, kakvo je stanje u SDP-u i je li premijer trebao čestitati Kolindi Grabar Kitarović bila su pitanja za ministre iz redova SDP-a prije sjednice Vlade.

Ministar uprave Arsen Bauk, na pitanje je li premijer trebao čestitati Kolindi Grabar Kitarović na pobjedi na predsjedničkim izborima, podsjeća da svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje.

"Ovo je zemlja u kojoj postoji sloboda govora i ne vidim što je sporno ako netko iznese svoje mišljenje. Koje su moguće sankcije?! Prijekorni pogledi i jezikova juha, mislim o čemu pričamo. Možda u nekom drugom životu budem netko tko bude savjetovao kako da drugi postupe, a ne vidim što je danas tako posebno da moram komentirati gospođu Jakovinu pa premijera itd.?", rekao je Bauk, na što je jedan od novinara rekao da su izgubili izbore.

"To ne znači da moram biti svakom loncu poklopac" rekao je Bauk.

Rekao je i da se Petrović Jakovinu mora pitati je li ona sama istupala, a na pitanje koliko je ozbiljno stanje u SDP-u, podsjeća da su oni tu da riješe ozbiljno stanje u državi.

"Pitajte gospođu Jakovinu. Ozbiljno je stanje u državi, mi radimo na tome da bude bolje", poručio je Maras.

Zmajlović: Petrović Jakovina ima pravo na svoj stav

Da je stanje u zemlji ozbiljno smatra i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović.

"Ozbiljna je situacija cijelo vrijeme mandata. Suočavamo se sa najtežim oblicima gospodarske krize, radimo kao da smo u krizi i ozbiljna je situacija", rekao je Zmajlović, a na isto pitanje kao i Bauku o tome je li Petrović Jakovina sama istupala također je rekao da se to mora pitati nju.

Ne misli da ju treba sankcionirati zbog takvog istupa jer je to, kako kaže Zmajlović, njezin stav "i ima ga pravo izraziti".

Ni on nije čestitao Grabar Kitarović, a zašto to nije učinio premijer, "pitajte njega", poručio je.

Pročitajte više