Sanader bez štaka došao u Uskok: Ostao bez svih svojih odvjetnika, ispitivanje opet odgođeno



IVO SANADER, ponovno nije mogao pred Uskokovim istražiteljima dati iskaz o prodaji jeftinije struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju. Nakon što je prije tjedan dana ispitivanje odgođeno zbog odsustva Sanaderovog odvjetnika Čede Prodanovića, koji se nije mogao pojaviti u Uskoku zbog operacije koljena, danas je ponovno bila ista procedura. S dvije bitne razlike.

Sanader: Bio sam spreman dati iskaz

Naime, osim Prodanovića i ostala dva Sanaderova odvjetnika bila su spriječena. Tako se odvjetnica Jadranka Sloković ispričala drugim ročištem, a odvjetnik Goran Suić trenutno nije u Hrvatskoj. Kako doznajemo nalazi se u Tajlandu. 

"S obzirom da osumnjičenik ne može bez odvjetnika dati iskaz, ispitivanje je odgođeno za 13. veljače", službeno je objašnjenje još jedne odgode.



"Bio sam spreman dati iskaz, no s obzirom na zakonska ograničenja to danas nisam mogao učiniti", rekao je Sanader pred novinarima ispred zgrade zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva.

Polančecov put od osumnjičenika do svjedoka

Podsjetimo, HEP je tom jeftinom prodajom navodno oštećen za čak 600 milijuna kuna. Prije osam dana na pitanja o tom slučaju odgovarao je bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec. U Uskok je ušao kao osumnjičenik, a nakon šest sati ispitivanja izašao kao svjedok, jer se odustalo od njegova progona u tom slučaju.

Sanaderu se već sudi za uzimanje provizije od Hypo banke te uzimanje mita od čelnika Mola za prepuštanje upravljačkih prava nad Inom. Zajedno s još nekoliko bivših HDZ-ovaca Sanader je optužen i za nezakonito izvlačenje novca iz državnih tvrtki koji su završili u crnom stranačkom fondu.

Pročitajte više