Sanader traži saslušavanje bivše svodnice: Bajić nagovorio Vidakovića na lažno svjedočenje?



SUĐENJE Ivi Sanaderu za afere Hypo i Ina-MOL ušlo je u završnu fazu. Idući tjedan zakazano je čak pet ročišta, a očekivalo se i da bi u petak mogla biti izrečena presuda.

No, nije isključena ni mogućnost da će se suđenje barem još malo produljiti, s obzirom da Sanaderova obrana traži ispitivanje još jedne svjedokinje. Sudu je Čedo Prodanović, naime, predočio ovjerenu izjavu  Marike Tomljenović Kiprijanovski, bivše nevjenčane supruge Drage Vidakovića.

Sastanak u Čatežu

Tomljenović je Sanaderovim odvjetnicima navodno kazala da je Vidaković lagao kada je svjedočio protiv Sanadera. Podsjećamo, Vidaković je izjavio da je u 90-ih godina u Klagenfurtu vidio Sanadera kako na parkiralištu prima kuvertu od šefa Hypo banke Wolfganga Kulterera.

Vidaković je tom prilikom kazao da je Sanader bio u društvu korpulentne žene, očito aludirajući na njegovu suprugu. No, svojoj bivšoj ženi Vidaković je navodno kazao da se zabunio, jer je Mirjana Sanader tada bila mršavija. Tomljenović tvrdi kako joj je Vidaković priznao da je lažno svjedočio na nagovor Mladena Bajića i DORH-a!

S Bajićem se Vidaković, prema iskazu kojeg je Sanaderova obrana navodno dobila od Tomljenović, sastao u Termama Čatež. Tomljenović, koja je uvjetno osuđena zbog podvođenja djevojaka u slučaju elitne prostitucije, tvrdi da je nazočila tom sastanku.

Uskok se protivi ispitivanju Tomljenović

Kaže da je Vidakoviću ponuđen bolji pravni položaj i odustajanje od tjeralice koja je za njim bila raspisana, ako u zamjenu svjedoči protiv Sanadera. Tomljenović dodaje da je Vidaković priznaje, te da je svoje svjedočenje dogovarao u jednom restoranu s Bajićevom suradnicom "Vesnom".

Tamara Laptoš, tužiteljica u procesu protiv Sanadera, protivi se ovoj svjedokinji. Laptoš tvrdi da "sumnja kako 'Vesna' postoji u Uskoku", a nije sigurna niti je li za Vidakovićem bila raspisana tjeralica. Ta se tvrdnja, kako kaže, lako može provjeriti.

Sudac Ivan Turudić preko vikenda će razmisliti o saslušavanju Tomljenović. Sanaderovim odvjetnicima rekao je da će svoju odluku obznaniti u utorak, te im napomenuo da svjedokinju drže u pripravnosti kako bi, po potrebi, odmah mogla biti dovedena na sud.

Pročitajte više