Santorum Obami "pokazao svog Boga": Njegova politika je lažna i nije utemeljena na Bibliji

REPUBLIKANSKI predsjednički kandidat Rick Santorum, čija se popularnost posljednjih tjedana rapidno penje, iskoristio je posljednji predizborni skup u Columbusu za napad na Obamu, konkretno njegove kršćanske vrijednosti.

Revni katolik Santorum, koji je izazvao sablazan javnosti kazavši kako je dijete začeto silovanjem dar od Boga, kazao je kako se politika Bijele kuće zasniva na političkim smicalicama, a ne pravim kršćanskim vrijednostima.

"Obamina politika ne mari za vas. Ona nije usmjerena na kvalitetu vašeg života, niti na stvaranje radnih mjesta. Ona se temelji na nekim lažnim idealima i na nekoj lažnoj teologiji. O ne, ne na teologiji zasnovanoj na Bibliji. Na nekoj drugoj teologiji", kazao je pred pristašama Tea Party pokreta, prenosi Reuters.

Obama je eklatantni musliman


Kad su ga kasnije na novinskoj konferenciji upitali da prokomentira te tvrdnje, Santorum je ostao pri svom. Ako predsjednik kaže da je kršćanin, onda je kršćanin. Ali njegove vrijednosti kose se s onim kršćanskim. On svoja uvjerenja nameće Crkvi. On te vrijednosti može klasificirati kako god hoće. Ja, s druge strane, neću", kazao je Santorum novinarima.

Valja podsjetiti da Santorum prošlog mjeseca nije želio ispraviti jednog republikanskog birača koji je Obamu, kršćanina, nazvao "eklatantnim muslimanom".

Ovo je novo dno republikanske kampanje


Bijela kuća nije dugo čekala da uzvrati na novi Santorumov ispad. "Ovo je novo dno republikanske kampanje koju vode isključivo blaćenje, pesimizam, negativnost i stvaranje podjela. To je u jasnom kontrastu s ponašanjem našeg predsjednika koji je svakog dana fokusiran isključivo na stvaranje radnih mjesta i oporavak naše ekonomije", kazao je glasnogovornik Obamine kampanje Ben LaBolt.

Pročitajte više