Šarić švercao kokain kroz šifrirane poruke: Tko su Bond, Jorgos i Ronin?

Foto: Blic

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu danas je predstavljanjem presretnutih SMS poruka nastavljeno suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe optuženima za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Europu, prenosi RTV.

Predstavljena SMS komunikacija odvijala se između pripadnika Šarićeve grupe, odnosno poruke koje su mobitelima razmjenjivali optuženi Marko Pandrc, Miloš Cajić, Anastasije Martinčić i Željko Vujanović.

Optuženi su koristili šifrirane poruke iz kojih se vidi da je Pandrc koristio ime Ronin, Cajić ime Jorgos, a Martinčić ime Bond.

Šarić je prilikom prvog pojavljivanja pred sudom 24. ožujka rekao se ne osjeća krivim kao i da droga koja je zaplijenjena nije njegova. Njemu i njegovo grupi sudi se po šest optužnica.

Na optuženičkoj klupi su Šarić, Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić , Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović i Mišić Aleksandra.

U bijegu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović. Za njima je raspisana Interpolova tjeralica.

Pročitajte više