Šegvić: Od Josipovića tražim da intervenira na nepoštivanje ugovora o privatizaciji Brodosplita!

Foto: Hina

NE PRESTAJU reakcije na najavu uvoza radnika za Brodosplit. Je li doista stvarna potreba za uvođenjem stranih radnika ili je to tek pokušaj pritiska na radnike škvera, ne zna se, no ono što je poznato je nezadovoljstvo radnika i sindikalista koje će sutra po slamku spasa kod predsjednika Ive Josipovića. Evo što od sastanka očekuje predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić.

"Ne tražim da se napravi bilo što za mene. Tražim da se napravi za našu djecu i budućnost sindikalnog pokreta i demokracije u Hrvata, tražim da intervenira na nezakonite radnje koje se događaju u hrvatskoj brodogradnji i nepoštivanja ugovora o privatizaciji Brodosplita", kazao je Šegvić i dodao:

"U hrvatskoj državi ne očekujem puno. Moja je dužnost da najvećem autoritetu u Hrvatsku, predsjedniku Republike, kažemo istinu o tome što se događa. Ovaj sastanak smo ugovarali puno prije zadnjih događaja u Brodosplitu.

Nekad je u splitskom škveru radilo 3.400 ljudi. Trenutno je dvije tisuće zaposlenih, od kojih će većina do kraja godine dobiti ugovore na neodređeno, dok će ih 500 biti angažirano na određeno vrijeme. Šegvić se sarkastično osvrnuo i na najave dolaska stranih radnika.

"Pozivam sve građevinare u Splitu da počnu graditi hotele jer tamo će spavati ova nova radna snaga i sve Hrvate da promjene državljanstvo jer tako imaju mogućnost da se zaposle", rekao je Šegvić.

Pročitajte više