Šegvić: Tužit ću Debeljaka, svojom izjavom uvrijedio je sve škverane

Screenshot: HRT

JUČERAŠNJI nastup Tomislava Debeljaka u Nu2 neće proći bez posljedica. Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita, najavio je Indexu tužbu zbog izjave da je "smijenio svakoga tko nije bio korumpiran".

"Debeljak je tom izjavom uvrijedio mene, ali i cijeli škver. Po njemu su svi bili korumpirani. Ja ne znam kakve on to meni moći pripisuje da ja mogu smjenjivati kako mi se prohtije, ali je očito da Debeljak nastavlja sa svojom naučnom fantastikom te se na krajnje neprimjeren način obračunava sa svima koji ne plešu kako svira pa ću biti prisiljen stvar predati sudu", kaže nam Šegvić.

Hoće li Državno odvjetništvo istražiti tko je Debeljaku nudio diplomu za 6 tisuća dolara?

Imao je potrebu prokomentirati još nešto iz jučerašnje emisije.

"Pitam se i hoće li Državno odvjetništvo pokrenuti kakve korake da se ispitaju Debeljakovi navodi kako mu je nuđena diploma za 6.000 dolara jer mi se čini da ni to nije u skladu sa zakonom da se diploma kupuje", kazao je Šegvić.

Debeljaka je već inače tužio za klevetu zbog navoda da mu je kazao kako je 800 škverana prekobrojno te ih treba potjerati iz Brodosplita. Gazda škvera revanširao se, pak, prijavivši Šegvića za prijetnju. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu prijavu je odbacilo, nakon što je Debeljak izjavio da se nije uplašio Šegvića.  

Pročitajte više