Selenin brat ogorčen presudom Ediju Mišiću: Ovo nije pravda, vraćam se u Meksiko s istom boli kao i lani!

Foto: Ante Čizmić/Cropix

EMANUEL MACEDO, brat Selene Macedo, stao je jutros pred novinare i otkrio im kako se osjeća nakon presude Ediju Mišiću.

Jučer se potpuno slomio u sudnici. Kada je sudac Vlado Živaljić završio s obrazloženjem presude, Emanuel se rasplakao. Sudnica se ispraznila, a on je i dalje sjedio u stolici i neutješno jecao. Malo kasnije mu je i pozlilo.

> Obitelji u suzama: Mišić za monstruozno ubojstvo Meksikanke na Marjanu dobio samo 15 godina zatvora!

"Ubojstvo moje sestre nije normalno, nego stravično"

"Nikako nisam zadovoljan odlukom suda. Vrlo je teško povjerovati da ubojstvo moje sestre sud vidi kao nešto normalno. Selena je umrla u strašnim mukama. Rastali smo se kraj crkve, a njeno tijelo su našli na udaljenom mjestu. Kako se to gleda kao nešto normalno, ako te netko otme, zaveže ti usta i ruke, prisili da hodaš, i to poprilično, i ako te netko muči, i to ne samo fizički, već i psihički. Svi dokazi su govorili da je Selena osjećala bol. Nevjerojatna mi je odluka suda da se to tretira kao normalna stvar. To nije normalno, to je stravično", kaže Emanuel.

"I dalje se nadam..."

Nakon što je krvnik njegove sestre osuđen na 15 godina zatvora, ima li Emanuele i dalje vjere u hrvatsko pravosuđe?

"U prošlosti sam imao dobar osjećaj oko presude. Vjerovao sam da će zločin biti primjereno kažnjen. I dalje vjerujem, ali sada je jako teško nakon ovakve presude. Ako na prvom stupnju tretiraju slučaj na ovaj način, što mogu očekivati dalje?", razočaran je Selenin brat. 

Ne smatra da je bilo nekakvih propusta policije i Državnog odvjetništva.

"Vjerujem da je optužba napravila dobar posao. Tužiteljica osjeća što i ja, i ona je razočarana presudom jer zna da je u pitanju teško ubojstvo. Ne znam gdje je sud pogriješio. Možda je problem u cijelom postupku. Po meni, napravili su grešku. Jučer sam toliko srdžbe osjećao. Želim se žaliti na ovakvu presudu, no sada moram u Meksiko. Siguran sam da će tužiteljica uložiti žalbu", kaže Emanuel. 

"Ovo nije nikakva pravda"

Putuje natrag u domovinu s tugom i gorčinom.

"Toliko sam boli osjećao u svom srcu kada sam se prošle godine vraćao u Meksiko nakon Seleninog ubojstva, a sada se isto osjećam. Vraćam se u Meksiko s istom boli. Ovo nije nikakva pravda. Jučer sam se rasplakao, jer mi nije bilo jasno kako je sud mogao donijeti takvu odluku. Majka je odmah čula po mom glasu što se dogodilo. Vrlo je tužna", otkrio je Emanuel. 

Jučer je nakon šoka u splitskoj sudnici otišao ponovno na Marjan. "Želio sam biti blizu svojoj sestri i kazati joj što se dogodilo. Bio sam ljutit i ogorčen. Plakao sam. Trebao sam to izbaciti iz sebe. Da nisam, razbolio bih se", kaže Emanuel.

"Sada znam kako se dogodilo, ali ne i zašto - to je noćna mora zbog koje ne mogu zaspati"

Vraća se u Meksiko, a odgovor na pitanje zašto mu je Edi Mišić ubio sestru, nije dobio.

"Želio sam doznati. Sada znam kako se dogodilo, ali i dalje ne znam zašto. To je noćna mora zbog koje ne mogu zaspati. Zaista se nadam da ću na kraju suđenja biti zadovoljan, jer sada nikako nisam", zaključio je Emanuel. 

 

Pročitajte više