Selite iz Hrvatske i vodite obitelj sa sobom? Evo što preporučuje Europska unija

Foto: Shutterstock

IZGLEDA kako i Europa zna prepoznati slučaj broda koji tone kada joj se ovaj pojavi pred nosom. Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj danas je na svojoj Facebook stranici podijelilo savjete za one koji se sele u inozemstvo s obitelji.



Na webu Vaša Europa tako možete pronaći niz savjeta za državljane država članica Unije i za njihove obitelji, a savjeti su podijeljeni u osam skupina, koje nabrajamo redom: putovanja, rad i umirovljenje, vozila, formalnosti povezane s boravkom, obrazovanje i mladi, zdravlje, obitelj te potrošači.

 


U skupini savjeta o putovanjima tako možete naći korisne informacije o potrebnim dokumentima, o pravima putnika te o tome što smijete nositi sa sobom na put. U rubrici o radu i umirovljenju možete saznati ponešto o radu u inozemstvu, o pronalaženju posla u inozemstvu, o porezima u zemljama članicama te o naknadama na koje imate pravo u tim zemljama. Vaša Europa nudi i korisne savjete na području često veoma stresne papirologije povezane uz boravak u drugoj zemlji te tako na jednome mjestu možete doći do svih informacija koje su vam potrebne o dokumentima i formalnostima koje morate ispuniti da biste imali zakonito boravište u drugoj državi članici EU-a.

Na stranicama se Europljanima i njihovim obiteljima nudi još čitav niz savjeta, koje možete pronaći i pročitati ovdje.

 

Pročitajte više