Šest mrtvih u napadu na vozilo britanskog veleposlanstva u Kabulu

Ilustracija: Hina

NAJMANJE pet afganistanskih civila i jedan Britanac ubijeni su u četvrtak u talibanskom samoubilačkom napadu na britansko diplomatsko vozilo u glavnom gradu Afganistana Kabulu gdje se množe napadi prije povlačenja većeg dijela NATO-ovih snaga, po lokalnoj policiji.

Više od trideset prolaznika, od kojih petero djece, također je ozlijeđeno u eksploziji, objavili su lokalni dužnosnici.

Po afganistanskim vlastima, napad je izveden automobilom-bombom koji je eksplodirao pokraj diplomatskog vozila. Afganistanska policija ranije je objavila da je riječ o atentatoru na motociklu.

Afganistanski talibani, u borbi protiv afganistanske vlasti i snaga NATO-a, brzo su preuzeli odgovornost za taj novi napad.

34 ozlijeđenih

"Izvješća iz bolnica u Kabulu govore da je bilo pet mrtvih i 34 ozlijeđenih u napadu", kazala je Keniška Turkistani, glasnogovornica ministarstva zdravstva, ističući da ta izvješća ne vode računa o stranim žrtvama.

"Britanac je ubijen u napadu", izjavio je nešto kasnije glasnogovornik afganistanske policije Hašmat Stanakzai.

Britansko veleposlanstvo u Kabulu koje je ranije objavilo da je više njegovih zaposlenika ozlijeđeno u tom napadu, nije komentiralo tu informaciju.

Napad je posljednji u nizu atentata u Kabulu u vrijeme kad se većina stranih borbenih postrojbi namjerava povući iz Afganistana do kraja godine.

Pročitajte više