Šesteročlana obitelj Radović uselila u novi stan: "Napokon ćemo osjetiti toplinu doma"

Screenshot: RTL

U SKLADU s najavom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, nakon što je čuo vijest o sudbini šesteročlane obitelji hrvatskog branitelja Zdravka Radovića, danas u 13.00 obitelj je uselila u stan u Novom Jelkovcu. Ključeve stana u ime gradonačelnika predala im je njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević u društvu pročelnika Ureda gradonačelnika i koordinatorom Odjela za branitelje.

Podsjetimo, obitelj Radović zbog financijskih je problema izbačena iz podstanarskog stana u Gornjem Vrapču tri dana uoči Božića. Nakon što je vijest o njihovoj tužnoj sudbini objavljena na Indexu, Milan Bandić najavio je da će im na šest mjeseci na raspolaganje staviti gradski stan.

"Odlukom gradonačelnika, obitelj Radović stan će koristiti šest mjeseci na temelju Ugovora o privremenom korištenju stana sa zaštićenom najamninom. U međuvremenu, Gradonačelnik će, zajedno sa zagrebačkom HVIDR-om i Ministarstvom branitelja za nesretnu obitelj nastojati iznaći trajno stambeno rješenje", stoji u jučerašnjem priopćenju iz Bandićevog ureda.

Tužna priča šesteročlane obitelji tako je danas dobila sretan epilog, a supružnici Radović nisu mogli sakriti suze nakon useljenja u novi stan. "Napokon ćemo osjetiti toplinu doma", izjavila je Zvjezdana Radović, dok je njezin suprug, hrvatski branitelj Zdravko, izjavio kako mu je najvažnije da njegova djeca napokon imaju krov nad glavom te se još jednom zahvalio svima koji su njegovoj obitelji pomogli u ovim teškim vremenima.

Zamjenica gradonačelnika Bandića Jelena Pavičić Vukičević obećala je obitelji da će im u narednih šest mjeseci, koliko će boraviti u novom stanu, pokušati pronaći trajno stambeno rješenje.

Pročitajte više