Sin i suprug privedeni zbog korupcije na Medicinskom fakultetu: Bajić će idući tjedan odlučiti o sudbini svoje zamjenice

GLAVNI državni odvjetnik Mladen Bajić najavio je da će idući tjedan donijeti odluku o sudbini svoje zamjenice Višnje Lončar, čiji su suprug i sin uhićeni u sklopu antikorupcijske akcije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

"Jedino što mogu odgovoriti je da ispitujemo sve okolnosti i da ćemo zavisno od utvrđenih činjenica donijeti odluku", rekao je Bajić.

Podsjećamo, među 12 privedenih u sklopu antikorupcijske akcije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu provedene prije dva dana su i članovi najuže obitelji Bajićeve zamjenice.

Iz policije je priopćeno da je u suradnji s Uskokom provedeno višemjesečno kriminalističko istraživanje, u sklopu kojeg je uhićeno 12 hrvatskih državljana osumnjičenih da su počinili kaznena djela primanja i davanja mita, te zlouporabe položaja i ovlasti. Neslužbeno, neki od privedenih su priznali djela, a neki su se branili šutnjom. Među uhićenima su profesor anatomije Zlatko Kelović, dvoje asistenata te nekoliko studenata.

Sedam osoba, među kojima je i Hrvoje Lončar, sin Bajićeve zamjenice Višnje Lončar, pušteno je da se brani sa slobode. Ostalih pet uhićenih, među kojima su profesor Zlatko Kelavić, Lončarov otac Božo i ostali uhićeni djelatnici fakulteta provest će mjesec dana u Remetincu.

Protiv uhićenih je podnesena kaznena prijava Uskoku, a sumnjiči ih se da su sudjelovali u trgovanju ispitima čija je cijena bila između 500 i dvije tisuće eura. Uprava fakulteta potvrdila je da su njihovi djelatnici suspendirani dok traje istraga, a osumnjičeni studenti udaljeni su s nastave.

Pročitajte više