Sin ministra obrazovanja Mornara studira u Americi: "Ne želim se vratiti u Hrvatsku"

Screenshot: YouTube

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar nedavno je šokirao hrvatsku javnost izjavom kako bi svi oni koji odluče napustiti Hrvatsku trebali vratiti novac koji je uložen u njihovo obrazovanje. Istovremeno, njegov 21-godišnji sin Marin bolji je život našao u Americi.

Marin Mornar je zahvaljujući košarci osigurao stipendiju za studij u SAD-u, gdje je dobio i nadimak Money (Novac). To njegove roditelje ništa ne košta, jer stipendija Marinu pokriva sve troškove studija.

Uoči odlaska u Ameriku, Marin je u Zagrebu pohađao srednju Tehničku školu "Ruđer Bošković". Danas studira na malom privatnom sveučilištu u Los Angelesu - Loyola Marymount University (LMU).

"Nikad me ne hvata tuga za domom, jer o domu ni ne razmišljam"

Jednom kad je u Americi iskusio "bolji život", o povratku u Hrvatsku ni ne razmišlja. Otkrio je to prošle godine u jednom intervjuu za američke medije.

"Nikad me ne hvata tuga za domom, jer o domu ni ne razmišljam. Čim bi počeo razmišljati uhvatila bi me nostalgija pa se držim zaokupiran drugim stvarima".

"Volim sve u Los Angelesu. Nedostajalo mi je to dok sam bio na odmoru u Hrvatskoj. LA je sjajno mjesto i nadam se da ću nastaviti ovdje živjeti kad završim fakultet", kazao je između ostalog Marin.

 

Pročitajte više