Sin načelnika zagrebačke policije priveden zbog prevare i krivotvorenja dokumenata!

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

OSOBA koja je u bliskom srodstvu s Goranom Burušićem, načelnikom PU zagrebačke, pod istragom je zbog prevare i krivotvorenja dokumenata! Policija nije željela otkriti detalje slučaja. No, prema neslužbenim informacijama priveden je Burušićev 24-godišnji sin.

Prema informacijama koje je objavio RTL, sumnja se da je više osoba falsificiralo dokumente radi dizajna pozajmica u kreditnim uredima. Informacije iz istrage kažu kako načelnik Burušić nije ništa znao o svemu tome. Šteta još nije potpuno utvrđena, no radi se o desetak tisuća po kreditu, a realizirano je nekoliko takvih kredita.

"Uprava kriminalističke policije Ravnateljstva policije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave", priopćilo je Ravnateljstvo policije.


"Jedna od osoba koje su obuhvaćene ovim kriminalističkim istraživanjem je u bliskom srodstvu s načelnikom Policijske uprave zagrebačke", priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku, dok će Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeti kaznenu prijavu.
 

Pročitajte više