Skupili donacije i počinju graditi: U Gunji izgradnja nove knjižnice i vrtića

Foto: Hina

NA LOKACIJI starog društvenog doma u Gunji danas počinju radovi na izgradnji novog objekta u kojem će također biti smještena knjižnica.

Zahvaljujući donatorima osigurano je pet milijuna kuna za realizaciju projekta u jednom od najteže stradalih mjesta Vukovarsko-srijemske županije tijekom lanjskih katastrofalnih poplava. Početak radova uz predstavnike donatora označit će načelnik općine Gunja Hrvoje Lucić polaganjem kamena temeljca.

''Gradit će se na istome mjestu gdje je do sada bila knjižnica i društveni dom, sagrađen prije 82 godine. Sad smo ga srušili i raznim donacijama već smo zatvorili financijsku konstrukciju. INA je glavni donator sa 2 i pol milijuna kuna, Ministarstvo vanjskih poslova s 1,25 milijuna, Ministarstvo kulture s milijun kuna, osiguranje Triglav s 50 tisuća kuna i ostali sitni donatori. Znači, gradit će se novi društveni dom, knjižnica i dječji vrtić koji će opremiti UNICEF i financirati sljedeće dvije godine'', kazao je Lucić za Media servis.

Lucić je uglavnom zadovoljan dinamikom obnove kuća koja bi prema najavi resorne ministrice trebala završiti do sredine kolovoza.

''Radi se punim intenzitetom. Tu je 30-ak firmi s više od 500 radnika. Nadam se iako nisam toliki optimist kao ministrica, jer ima tu malo problema s izvođačima radova, da će sve kuće za veliku Gospu biti useljene. Ja bi bio zadovoljan da to bude i do 15. rujna. Ali sigurno će biti prije zime, barem obiteljske kuće u koje će se ljudi moći vratiti'', kazao je načelnik Gunje.

Pročitajte više