Slavica Šota: U Rijeci su planirali ubojstvo mojih unuka

Screenshot: RiTV

SLAVICA ŠOTA, aktivistica riječkog Pokreta otpora, u zagrebačkom Novinarskom domu održala je press konferenciju na kojoj je iznijela teške optužbe na račun riječke policije.

Šota tvrdi kako je otkrila zavjeru protiv nje i njene obitelji u riječkim policijskim i pravosudnim krugovima. Tvrdi da je nedavno doznala za urotu čiji je cilj bio izvršiti ubojstvo njenih maloljetnih unuka.

"Mi smo tužni, nesretni i žalosni. Nisam mislila da bi išli tako daleko jer ni mafija između sebe ne ubija djecu", rekla je Slavica Šota.

Kaže da ima svjedokinju koja će pričati samo s Ostojićem

Šota tvrdi da sve svoje optužbe može dokazati. Ima, kako kaže, i svjedokinju koja može potvrditi da se planiralo ubojstvo njenih unuka. Na naše pitanje da li je svjedokinja spremna dati iskaz pred sudom, Šota je kazala da je spremna dati iskaz isključivo ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću.

"Ona se sad boji za svoj život", kaže Šota, te dodaje da je slučaj već pokušala prijaviti unutarnjoj kontroli MUP-a, kao i USKOK-u i DORH-u. Ali nigdje nije, kako kaže, naišla na razumijevanje.

"Odlučili smo napraviti red i zato je napad na nas. Htjela da nas čuje šira javnost, ali vidim da su uspjeli blokirati i medije i da se zato na našoj konferenciji nije pojavila niti jedna televizija. Mi smo ovdje došli zaštititi živote naše djece. Smatrali smo da će novinari na takav poziv doći, ali nitko nije", kaže Šota.

"Idemo do kraja"

Šota tvrdi kako je svjesna da će je zbog iznošenja ovakvih optužbi najvjerojatnije proglasiti ludom. Kaže da je to način na koji vlast operira kad je suočena s osobama koje ne mogu zaustaviti u naumu otkrivanja korupcije i kriminala.

"Pokret otpora i ja ćemo ići do kraja. Ovdje se radi o režimu koji je stravičan", poručuje Šota.

 
 
 

Pročitajte više