Slijepi profesor radi u tri županije: Ne želi živjeti od socijale, želi punu satnicu

Screenshot: HRT

32-GODIŠNJI Bojan Bertek slijep je od rođenja, sve slabije čuje, no ne želi živjeti od socijale i biti teret državi koja ga unatoč tome ne želi čuti.

"Živim za učenike, za ovu školsku klupu, za onaj trenutak, izađem iz razreda, i znam da je sat napravljen svrsishodno", govori Bertek koji ustaje u 4.30 da bi u 8.30 došao na posao.

Bertak svakog tjedna, kako bi kao profesor glazbe skupio pola satnice proputuje više od 500 kilometara - automobilom, vlakom, autobusom.

"Na tim putovanjima, pred njim su brojne zapreke. Bojan Bertak ih svladava iako je slijep - sve kako bi sebi omogućio život jednak drugima", objavio je HRT u reportaži o hrabrom mladiću koji radi u čak tri županije.

Bertek u ponedjeljak radi u školi u Novom Marofu, u utorak u Novskoj, a u petak u Pregradi.

Kaže kako ne želi živjeti od socijalne pomoći, ali s tim što radi ne može normalno živjeti - s plaćom od 2500 kuna ostane mu jedva 500 za život, prenosi HTV.

"Hitno tražim punu satnicu makar morao putovati na još jedno radno mjesto, četvrto", izjavio je Bertek koji nikada nije vidio svjetlo dana, ljudske obrise, ulicu, tramvaj, vlak ili autobus, mjesta, kojima svakodnevno prolazi na putu za posao.

Pročitajte više