Snježna drama u Mađarskoj sretno okončana: Školarci stigli u Zagreb!

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

UČENICI drugih razreda Hotelijersko-turističke škole iz Zagreba noćas su oko 1.30 sati konačno sretno stigli kućama.

Zbog gustog snijega i teške prometne nesreće koja se u četvrtak dogodila na mađarskoj autocesti, učenici su, podsjetimo, ostali satima zatočeni u autobusima bez hrane i vode. Autocesta je bila zatvorena od 18 sati, gust snijeg je ubrzo zameo zaustavljene kolone vozila.

Učenicima je privremeni smještaj osiguran u školi i restoranu 20-tak kilometara od Budimpešte. Učenici 2.a, 2.b, 2.c, 2.d i 2.f razreda bili su smješteni u školi u Szekesfehervaru, a 2.e i 2.g na Shellovoj benzinskoj pumpi na ulazu u isti grad.

Kućama su stigli sretni, ali i pomalo umorni, rekao je otac jednog učenika Mario Dragun. "Bili su malo iscrpljeni i umorni, ali cijeli put je prošao dobro. Imali su još jedan manji zastoj negdje prije Hrvatske granice, ali je kratko trajao. Uz pomoć veleposlanstva imali su i prvi prolaz preko granice tako da su ih roditelji sretno dočekali. Nakon svega toga oni izvlače ono najpozitivnije što je bilo - pa je već bilo i šala da su imali i produženu ekskurziju na koju nisu računali", rekao je Dragun Media servisu.

Veliki lančani sudar dogodio se u četvrtak poslijepodne. U njemu je sudjelovalo nekoliko desetaka vozila, a osim ozlijeđenih ima i poginulih.

Pročitajte više