Softić: Svilanu sam dao kuvertu s 4000 eura, Hloverka je dobivala tisuću eura po emisiji



"SINIŠI SVILANU sam dao kuvertu u kojoj je bilo 4000 eura", posvjedočio je na Županijskom sudu u Zagrebu estradni menadžer Edvin Softić, bivši suradnik Vladimira Šelebaja Selliera u agenciji Core Media.

Softić je rekao da je kuvertu s novcem Svilanu osobno dao u ljeto 2006. godine. "Šelebaj mi je dao papir s popisom ljudi koje je trebalo nazvati da dođu po novac. Svima sam poslao poruke da novac mogu podići u uredu Core Medije. Svilan me nazvao i pitao mogu li se tu večer spustiti ispred zgrade da mu dam kuvertu s novcem", kaže Softić.

Softićev iskaz u tom dijelu nije se poklapao s troškovnikom, na kojem se navodi iznos od 14.400 kuna. Također se navodi da je taj novac preuzela Silva Mustapić, Svilanova djevojka. No, obrana tvrdi da se ne radi o novcu koji je bio isplaćen Svilanu, već o honoraru za novinarke koje su radile na emisiji "U sridu", a među kojima je bila i Mustapić.

Hloverki tisuću eura po emisiji

Svilanov honorar, kaže Softić, dogovorio je bivši bračni par Šelebaj. "Dijana Čuljak i Vladimir Šelebaj rekli su mi da je dogovoreno da će se Svilana nagraditi s tisuću eura po emisiji. Ja sam se pobunio, smatrao sam da je to previše", kaže Softić.

No, dodaje da je pristao na dogovor nakon što mu je tadašnji bračni par Šelebaj objasnio da je Svilan "jako bitna osoba". Upravo je Svilan, prema Softićevom svjedočenju, omogućio Core Mediji suradnju s Novom TV, a računali su da zbog svog položaja može ubrzati naplatu projekta.

Tisuću eura po svakoj epizodi emisije "U sridu" dobivala je i Hloverka Novak Srzić, tvrdi Softić. Novak Srzić je, prema njegovom svjedočenju, bila zadužena za osmišljavanje emisije.

Suđenje prekinuto, čeka se Vrhovni sud

Suđenje Svilanu danas je prekinuto zato što je tužiteljstvo u procesu koristilo zapisnik iz istrage protiv Vladimira Šelebaja. Sutkinja Jasna Smiljanić zaključila je da se ti zapisnici u ovom procesu ne mogu koristiti. Tužiteljstvo se žalilo na ovakvu odluku suda, a konačnu će odluku donijeti Vrhovni sud. Suđenje će se nastaviti nakon što Vrhovni sud odluči tko je u pravu.

Pročitajte više