Šok u Banovini: Baldasar umjesto ručka za vijećnike spremio - sendviče

Foto: Jakov Prkić/Cropix

CIN-CIN... Sjećaju se svi dobro kako bi Nevenka Bečić, ex-predsjednica Gradskog vijeća u Splitu, zazvrndala svojim zvoncem da oglasi pauzu za ručak.

"Ručak, ručak, ... cin-cin", morala je često Nevenka, poput prave majke, svoje vijećnike dovesti u red i premjestiti u salu za ručavanje.

Šok za vijećnike: Nema više ručka, sada imamo sendviče

E, toga više nema, jer je novi gradonačelnik Ivo Baldasar zbog nezavidne situacije u gradskoj blagajni odlučio svoje vijećnike staviti na rigoroznu dijetu. Pa umjesto delicija iz cateringa, odabranu družinu čekaju - sendviči. Strahota. Na takvo što za vrijeme Keruma nije se moglo ni pomisliti.

"Nema više ručka. Vidjet ćemo kako ćete reagirati na sendviče", šokirao je Baldasar kolege koje, vrlo vjerojatno, neće biti presretne zbog novog recesijskog menija u Banovini.

Kerum na vrijeme zbrisao da se ne pati Baldasarovom mortadelom

Zato što je izostao tradicionalni domjenak nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća već se pobunio HČSP-ovac Luka Podrug, a nema sumnje da će nezadovoljstva biti i danas, nakon iscrpljujuće prve polovine prve radne sjednice GV-a. 

Bivši gradonačelnik Kerum, srećom po njega, neće se morati patiti s Baldasarovom mortadelom, jer je već nakon prvih pola sata nestao iz Banovine u nepoznatom smjeru. Kao da je znao što se sprema...

Pročitajte više