Šokantno: Baldasarova kontrola u 14 sati pokazala da na radnom mjestu nema petine zaposlenika Banovine!

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar šokirao se rezultatima izvanredne kontrole zaposlenika gradske uprave koja je provedena jučer oko 14 sati. Pročelnica Alma Peroš utvrdila je da od 461 zaposlenog u Banovini nema čak 85 zaposlenika na svojim radnim mjestima. To je 20 posto ili petina ukupno zaposlenih!

Među odsutnima ima i onih koji su s razlogom odsutni, no ima i onih, sasvim sigurno, koji neće imati opravdanje za raniji odlazak s radnog mjesta.

Gradonačelnik: Odnos zaposlenika prema pročelnici bio je nekolegijalan i uvredljiv

"Dvije stvari su me ponovno razočarale. Sama činjenica da u trenutku kontrole na poslu nije bilo 85 osoba, a drugo i još gore, odnos kolega prema pročelnici Peroš i njezinim kolegicama koji je bio nekolegijalan i uvredljiv. Pročelnica je samo radila svoj posao po mom nalogu i to je dobro, za razliku od nekih drugih. S kontrolama ćemo nastaviti, a ja se nadam, ako razumijete ovu poruku, da one ubuduće neće biti potrebne", napisao je Baldasar u "cirkularu" razdijeljenom po Banovini. 

Splitski gradonačelnik nije htio za Index komentirati nalaze inspekcije, kaže da se radi o internoj stvari.

Reakcija zaposlenika na kontrolu: Neizreciva ambicija uhođenja

Uvođenje radne discipline očito je malo teži posao u gradskoj upravi, a s čim su Baldasar i njegovi pročelnici suočeni najbolje ilustrira slučaj otprije mjesec dana kada se javnost silno zabavila neobaveznim tonom odužeg pisma kojeg je zaposlenik Službe za kulturu Dalibor Lovrić poslao svom pročelniku Siniši Kuki kao odgovor na pitanje gdje je bio kada ga je tražio. U Banovini, na radnom mjestu, nije bio pa je Kuko sasvim logično tražio da mu se napiše što rade zaposlenici u svom radnom vremenu ako već nisu na poslu za koji primaju plaću. 

Lovrić je i danas slično reagirao na najnoviju kontrolu Ive Baldasara te njegovo cirkularno pismo zaposlenicima Banovine. 

"U nevjerici sam zaprimio vašu masovnu poruku zaposlenicima i razumio smisao neizrecive ambicije uhođenja koja je uistinu nedostojna vaše funkcije i pameti. Kao uznemireni motrilac onoga što se zbiva, s najdubljom tugom moram odgovoriti da je vaša statistika krajnje pogrešna i loše interpretirana te potpuno pomućena predrasudama prema zaposlenicima. Osobno ne stršim iz cjeline, ali ta shematirajuća dijagnoza je uvredljiva i gotovo garantira etički suprotno od onoga što ste u svojoj silnoj dobrohotnosti htjeli postići", napisao je Lovrić Baldasaru, koji očito neće imati lagan posao s discipliniranjem svojih zaposlenika da makar budu na svom radnom mjestu.

 

 

Pročitajte više