Sokol Marić: Mea Media unajmljena je zahvaljujući najboljoj ponudi, a ne suradnji s Ratkom Mačekom

Predmet: Zahtjev za objavu ispravka neistinitih i nepotpunih informacija objavljenih na portalu Index.hr od dana 03. rujna 2012. godine, pod naslovom "Zlatko Marić tvrdi da nema veze s Ratkom Mačekom, a njegovoj supruzi isplatio je sto tisuća eura!"         

Poštovani,

sukladno članku na Index-u od 3. rujna 2012., autora Gordana Malića pod naslovom "Zlatko Marić tvrdi da nema veze s Ratkom Mačekom, a njegovoj supruzi isplatio je sto tisuća eura!", a sukladno odredbama članka 40. i 41. i 42. Zakona o medijima, smatramo da je u interesu potpunog informiranja javnosti potrebno naglasiti nekoliko važnih činjenica.

Netočne su i zlonamjerne konstrukcije kako je suradnja sa tvrtkom MEA MEDIA d.o.o. u suvlasništvu Milene Maček ostvarena zbog suradnje Zlatka Marića i bivšeg glasnogovornika HDZ-ove Vlade Ratka Mačeka.

Tvrtka Sokol Marić d.o.o. surađivala je s tvrtkom MEA MEDIA d.o.o. u razdoblju od 2005. do 2008. godine. Usluge tvrtke MEA MEDIA unajmljene su jer su u tom trenutku ocijenjene kao najbolja ponuda vezano uz predviđene marketinške i promotivne kampanje na različitim radijskim postajama. 

Vrlo važno je naglasiti da tvrtka Sokol Marić za sve dogovorene i obavljene aktivnosti s MEA MEDIA-om, tvrtkom MASSOL i ostalim tvrtkama može u svakom trenutku, svakoj instituciji koja to zatraži, pružiti uvid u svu dokumentaciju koja potvrđuje da je poslovna suradnja između ovih tvrtki bila potpuno transparentna. Za sve radio jinglove koji su proizašli iz suradnje s tvrtkom MEA MEDIA, neovisno o kojoj radio postaji se radilo, postoje odgovarajuće dokaznice koje mogu biti date na uvid ukoliko će to nadležne institucije zatražiti.

Pored toga, još je važnije istaknuti da poslovanje između dviju privatnih tvrtki ako je zakonski uređeno i transparentno, kao što je to bilo u ovom slučaju, ovisi isključivo o potrebama tih tvrtki. Odnosno preciznije rečeno ta suradnja ovisi o dogovoru i odlukama između dvaju vlasnika tih istih tvrtki. Poslovanje tvrtke Sokol Marić s tvrtkom MEA MEDIA, jednako kao i s već spominjanom tvrtkom MASSOL, zabilježeno je u svim poslovnim knjigama te je u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama. 

Ovim putem još jednom napominjemo kako tvrtka Sokol Marić posluje u skladu sa zakonom, te je o spomenutoj suradnji s tvrtkama MEA MEDIA i tvrtkom MASSOL nadležnim institucijama na uvid spremna dati svu potrebnu dokumentaciju.

Na kraju, budući je autor članka nedvojbeno iznio neistinite, parcijalne i zlonamjerne konstrukcije, zbog potpunog i pravodobnog informiranja javnosti, traži se objava ovog ispravka i odgovora na objavljene informacije, i to na istom i istovrijednom mjestu unutar programskog prostora, uz ispriku vlasnika.

S poštovanjem,

SOKOL MARIĆ  d.o.o.
Trg Maršala Tita 1
10 000 ZAGREB

Pročitajte više