Šošo u zatvoru, Momčilović sklapa poslove na relaciji Beograd - Istanbul - Atena - Malta

SINIŠA ŠOŠO nalazi u se u splitskom zatvoru na Bilicama po rješenju suca istrage Mlađana Prvana, koji mu je odredio istražni zatvor kako ne bi ponovno napao Antu Cigu Marinovića, bivšeg Hajdukovog vodoinstalatera i velikog prijatelja izbornika Igora Štimca. Šošu su jučer pokupili policajci u njegovom zagrebačkom stanu. Pretpostavlja se da se Šošo neće dugo zadržati iza rešetaka jer će skupiti 200 tisuća kuna za jamčevinu koja mu garantira puštanje.

Momčilović se vraća u Hrvatsku idućeg tjedna

Za razliku od svog partnera, Velibor Momčilović, također osumnjičen za napad na Marinovića, uživa i dalje na slobodi. Kako Index doznaje, nalazi se na službenom putu na relaciji Beograd - Istanbul - Atena - Malta. Navodno nije u pitanju bijeg, već ranije zakazana radna obaveza. Momčilović se spreman staviti na raspolaganje, čim doleti nazad u Hrvatsku, a to ne bi trebalo biti kasnije od početka idućeg tjedna. Da se zadovolji forma, mora se javiti u zatvor pa tek onda položiti jamčevinu.

Istražni zatvor pravomoćan

Danas je, inače, izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo odluku suca Prvana te je tako rješenje postalo pravomoćno i nema više žalbe. Kako je Index već pisao, Šošo i Momčilović uhićeni su za vikend zbog napada na Marinovića u zahodu kafića Tenis na splitskim Firulama. Marinović tvrdi da su ga napali zbog bivšeg Hajdukovog igrača Dinka Trebotića. Šošo i Momčilović negiraju da se napad uopće dogodio. Sudac Prvan isprva nije htio zatvoriti osumnjičene, učinio je to tek kada mu je dostavljena dokumentacija o njihovoj osuđivanosti za kaznena djela s elementima nasilja.

Pročitajte više