Šovinisti iz HSP-a: "Hrvatska ne smije primiti imigrante, i mi moramo izgraditi zid"

Foto: FAH

"HRVATSKA ne smije primiti imigrante, to je i sigurnosno pitanje!", naslov je priopćenja koje je medijima poslala Hrvatska stranka prava (HSP), a koje potpisuje član te stranke Krešimir Vrpka.

Prema dogovoru s Europskom komisijom Hrvatska, naime, u naredne dvije godine mora primiti 550 izbjeglica koji su već stigli do teritorija Europske unije, a trenutno se prvenstveno nalaze u Grčkoj ili Italiji. HSP-ovci se takvom dogovoru oštro protive.

"Ukoliko pogledamo malo ljude koji bježe iz svojih domova vidjeti ćemo mahom mlade, radno i ratno sposobne ljude. Zbog čega se nisu ostali boriti za svoju zemlju? S kojim ciljem dolaze u Hrvatsku i druge zemlje članice EU? Koliki je broj među njima radikalnih islamista koji su spremni u bilo kojem trenu počiniti teroristički napad, na to nam nitko ne daje odgovor", poručuju HSP-ovci u svom šovinističkom pamfletu.

Jeftini populizam i opasni šovinizam

Novac koji bi se utrošio na izbjeglice, a koji su pobjegli pred ratnim razaranjima na sjeveru Afrike i Bliskom istoku, bolje bi se mogao utrošiti na hrvatske beskućnike, djecu s posebnim potrebama i osiguravanje obroka za gladnu djecu u školama, populistički poručuju HSP-ovci.

"U konačnici, moramo biti svjesni da će završetkom gradnje mađarskog zida Hrvatska postati glavna ruta imigranata i da će nas zadesiti humanitarna kriza zbog navale imigranata na naše granice. Hrvatska se od toga vala mora obraniti i ograditi upravo onako kako to Mađari rade, visokim žičanim zidom", zaključuje se u priopćenju HSP-a.

Pročitajte više