Splićanin Vedran Sabadi u njemačkoj klinici počeo primati eksperimentalnu terapiju

Foto: Facebook

VEDRAN SABADI, 43-godišnji Splićanin koji već četiri godine vodi tešku borbu s metastatskim karcinomom debelog crijeva, prošlog je tjedna otputovao u Njemačku na eksperimentalno liječenje u kliniku International Immune Foundation.

Vedran je jučer ujutro dobio anesteziju i ugrađen mu je centralni venski kateter. Terapija je počela. Kako se navodi na stranici Facebook grupe "Borba za Vedranov život", od terapije osjeća jaki umor i ima simptome kakve uzrokuje i gripa.

Nakon što je na Facebooku otvorena grupa potpore Vedranu, brojni hrvatski građani uključili su se u akciju skupljanja 300.000 kuna potrebnih za Vedranovo liječenje u Njemačkoj i na kraju su uspjeli.

Vedran Sabadi ima 43 godine, veteran je Domovinskog rata i primio je, ne biste vjerovali, 74 doza kemoterapije! Uz pomoć prijatelja stupio je u kontakt s njemačkom klinikom International Immune Foundation koja provodi eksperimentalnu imunološku terapiju raka imunoferezom - metodom koja filtrira krv kako bi iz nje uklonila inhibitore imunološkog sustava koje mnogi tipovi tumora luče. Za jedan tretman koji traje tri tjedna i uključuje 12 imunofereza, treba mu 40.000 eura.

Vedranova najveća želja je - pobijediti tumor i sljedeći Božić dočekati sa svojim najmilijima.

Pročitajte više